Robert O'Neill.
Volledig scherm
Robert O'Neill. © kos

SEAL die bin Laden doodde verdedigt omstreden collega Gallagher en president Trump in Navy-heisa

Robert O’Neill, Navy SEAL op rust, steunt de omstreden beslissing van Donald Trump om collega-SEAL Eddie Gallagher (40) eervol met pensioen te kunnen laten gaan. Dat veroorzaakte heel wat commotie in legerkringen, omdat Gallagher beschuldigd wordt van verschillende oorlogsmisdaden. Maar O’Neill, de SEAL die in mei 2011 Osama bin Laden afmaakte in het Pakistaanse Abbottabad, steunt hem.

17 reacties

 • Patrick Ardenois

  2 jaar geleden
  In Amerika nemen ze dit heel serieus en gaan ze niet over een nacht ijs. Het oorlogsrecht en de conventie van Genève zijn hier van toepassing. Daar hebben die van IS lak aan! Ik ken de omstandigheden niet, maar hij is veroordeeld voor een aantal feiten. Ook bij Collateral damage wordt zoals steeds bij de Amerikanen een grondig onderzoek gevoerd. Daar vegen nogal wat landen hun voeten aan.
 • Jeroen Roelants

  2 jaar geleden
  Pure psychopaten die seals.. zo mensen mogen niet meer in de maatschappij draaien! En de trump lovers zijn weer duidelijk van de partij hier.. bende lozers
 • Ed Buun

  2 jaar geleden
  De helden die ons veilig houden moeten beter beschermd worden. Gelukkig heeft Trump dit snel opgemerkt en zet hij direct orde op zaken. Trump 2020!
 • Gerardus Vandevijver

  2 jaar geleden
  Francois, pure moord is wel wat anders dan wat "geweld". Bovendien werken deze verhalen enkel IS in de hand qua rekrutering. Niemand, ook soldaten niet, staan boven de wet. Tevens zijn er 9 medesoldaten in dezelfde omstandigheden die deze misdaden niet begaan en zelfs tegen hem getuigen. misdadiger, meer niet.
 • michel goethals

  2 jaar geleden
  voor mij mag hij die terrorist de ogen er levend uithalen en ook levend villen.....voor mij geen probleem...die mensen moet men belonen en niet tegengaan....zij verlossen ons van dat gespuis en nu komen ze zeggen zo en zo....als hun vrouw en kinderen zouden vermoord worden door die ratten......zij zouden dan wel anders spreken.....voor mij goed gedaan ....geen medelijden daarmee....wat IS deed was er niemand die het aan die mannen ging zeggen ...dat mag niet! ! ! !
 1. Moordende Navy SEAL Edward Gallagher krijgt steun van Trump en zet zo Amerikaans leger op zijn kop
  PREMIUM

  Moordende Navy SEAL Edward Gallagher krijgt steun van Trump en zet zo Amerikaans leger op zijn kop

  Hij doodde een IS-strijder met een jachtmes, poseerde met diens lijk en zou een jong meisje zomaar door het hoofd hebben geschoten, de Navy SEAL Edward Gallagher (40) heeft heel wat oorlogsmisdaden op zijn kerfstok. Toch gaf de Amerikaanse president Donald Trump zijn minister van Defensie Mark Esper de opdracht Gallagher niet uit de elite-eenheid te ontslaan. Gallaghers overste Richard Spencer, de baas van de marine, werd ontslagen. Wie is de Navy SEAL die het Amerikaanse leger zo op zijn kop zet?