Robert O'Neill.
Volledig scherm
Robert O'Neill. © kos

SEAL die bin Laden doodde verdedigt omstreden collega Gallagher en president Trump in Navy-heisa

Robert O’Neill, Navy SEAL op rust, steunt de omstreden beslissing van Donald Trump om collega-SEAL Eddie Gallagher (40) eervol met pensioen te kunnen laten gaan. Dat veroorzaakte heel wat commotie in legerkringen, omdat Gallagher beschuldigd wordt van verschillende oorlogsmisdaden. Maar O’Neill, de SEAL die in mei 2011 Osama bin Laden afmaakte in het Pakistaanse Abbottabad, steunt hem.

17 reacties

 • Patrick Ardenois

  1 jaar geleden
  In Amerika nemen ze dit heel serieus en gaan ze niet over een nacht ijs. Het oorlogsrecht en de conventie van Genève zijn hier van toepassing. Daar hebben die van IS lak aan! Ik ken de omstandigheden niet, maar hij is veroordeeld voor een aantal feiten. Ook bij Collateral damage wordt zoals steeds bij de Amerikanen een grondig onderzoek gevoerd. Daar vegen nogal wat landen hun voeten aan.
 • Jeroen Roelants

  1 jaar geleden
  Pure psychopaten die seals.. zo mensen mogen niet meer in de maatschappij draaien! En de trump lovers zijn weer duidelijk van de partij hier.. bende lozers
 • Foefounet Bouchaba

  1 jaar geleden
  De helden die ons veilig houden moeten beter beschermd worden. Gelukkig heeft Trump dit snel opgemerkt en zet hij direct orde op zaken. Trump 2020!
 • Gerardus Vandevijver

  1 jaar geleden
  Francois, pure moord is wel wat anders dan wat "geweld". Bovendien werken deze verhalen enkel IS in de hand qua rekrutering. Niemand, ook soldaten niet, staan boven de wet. Tevens zijn er 9 medesoldaten in dezelfde omstandigheden die deze misdaden niet begaan en zelfs tegen hem getuigen. misdadiger, meer niet.
 • michel goethals

  1 jaar geleden
  voor mij mag hij die terrorist de ogen er levend uithalen en ook levend villen.....voor mij geen probleem...die mensen moet men belonen en niet tegengaan....zij verlossen ons van dat gespuis en nu komen ze zeggen zo en zo....als hun vrouw en kinderen zouden vermoord worden door die ratten......zij zouden dan wel anders spreken.....voor mij goed gedaan ....geen medelijden daarmee....wat IS deed was er niemand die het aan die mannen ging zeggen ...dat mag niet! ! ! !
 1. Catalonië heeft nieuwe regering na maanden van onderhandelen

  Catalonië heeft nieuwe regering na maanden van onderhande­len

  Twee rivaliserende separatistische partijen in Catalonië hebben een akkoord gesloten over de vorming van een coalitieregering. Ze willen drie maanden na de stembusgang voorkomen dat de Spaanse regio opnieuw naar de stembus moet. Volgens plaatselijke media hebben de linkse Esquerra Republicana (ERC) en de partij Junts per Catalunya (Samen voor Catalonië) een akkoord gesloten voor een regering onder leiding van ERC-kopstuk Pere Aragonès.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"