Volgens de Verenigde Naties zijn dit jaar al minstens 680 migranten overleden of vermist geraakt bij een poging om Europa te bereiken via de Centrale Middellandse Zeeroute.
Volledig scherm
Volgens de Verenigde Naties zijn dit jaar al minstens 680 migranten overleden of vermist geraakt bij een poging om Europa te bereiken via de Centrale Middellandse Zeeroute. © Twitter/@seawatch_intl

Sea-Watch redt op 24 uur tijd meer dan 200 migranten op Middellandse Zee

De Duitse hulporganisatie Sea-Watch heeft vrijdagmorgen bij twee nieuwe reddingsoperaties op de Middellandse Zee bijna 150 migranten gered. Op 24 uur tijd heeft de organisatie zelfs al 222 mensen in veiligheid gebracht.

4 reacties

 • bernard vermeulen

  2 maanden geleden
  Als iedereen begint te denken dat het gras aan de andere kant van de wei groener is, dan zullen ook wij Belgen moeten immigreren, als ik buiten kom waan ik mij soms in een ander land, soms als enige tussen zoveel verschillende nationaliteiten vanuit landen waar ik nog nooit van gehoord heb, laat staan geweest.
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Zouden beter contact houden met de mensesmokkelaars en hun te vervoeren personen zo invoeren Veel miserie gespaard voor deze mensen anno 2022 .
 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Als deze mensen terug gebracht worden tot de dicht bij gelegen Afrikaanse kust is alles goed verlopen. Maar als ze als verlengstuk van mensensmokkelaars gewerkt hebben moeten ze aan de ketting.
 • Miguel Leboucq

  2 maanden geleden
  Dat is niet redden maar oppikken en het zijn die NGO's die de mensenhandel in stand houden
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.