Schwarzenegger gisteren op de klimaattop in Bonn.
Volledig scherm
Schwarzenegger gisteren op de klimaattop in Bonn. © REUTERS

Schwarzenegger: "Tijd om wakker te worden over gevaren luchtvervuiling"

Acteur en voormalig gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger vindt het dringend tijd om "wakker te worden" tegenover de gevaren die de aanhoudende luchtvervuiling voor de wereld inhoudt. Dat zei hij gisteren op de klimaatconferentie in Bonn.

16 reacties

 • Ferdinand Engelbeen

  4 jaar geleden
  Gunther Sallis, 4 graden opwarming bestaat alleen in de fantasiewereld van de klimaatmodellen... Tijdens het Krijt tijdperk zijn die plankton soorten (Ehux) ontstaan bij véél hogere CO2 waarden, 5-10 keer hoger dan vandaag en véél hogere temperaturen, tot aan de ijsvrije polen toe. Vandaar de krijtrotsen van o.m. Dover. Daar zit al dat CO2 dat de planten nu te kort komen. Dus goed dat de mens een en ander weer de lucht instuurt...
 • Pete Schoonhuys

  4 jaar geleden
  Het barst hier weer van onderbouwde reacties. Plots zijn wetenschappers die de effecten van climate change naar voor brengen geen 'echte wetenschappers' meer. De bewuste acteur (die inderdaad geen president kan worden) heeft recht op zijn mening, en ook om die te verkondigen.
 • Dimitri Struyf

  4 jaar geleden
  Fons, Arnold kan geen president worden. Artikel 2 , sectie 1 , paragraaf 5 van de Amerikaanse grondwet. Je moet in Amerika geboren zijn.
 • paul de leeuw

  4 jaar geleden
  onverschilligheid is het grootste gevaar
 • Gunther Sallis

  4 jaar geleden
  James. 4 graden vewarming heeft op veel meer invloed dan alleen op de mens. Recent was het er artikel dat het microscopisch zee-leven, dat instaat voor het het grootste deel van de zuurstofproductie, afneemt bij de nu al aanwezige opwarming. Deze 4 graden zou aldus gans het leven bedreigen. Met uitzondering misschien van de blinde op zwavel levende wormen op de zeebodem rond vulkaangeisers.
 1. "2017 op weg naar top drie warmste jaren ooit"

  "2017 op weg naar top drie warmste jaren ooit"

  Het jaar 2017 is goed op weg om een van de drie warmste jaren ooit te worden, met een record aan extreme weersomstandigheden. In een voorlopige verklaring over de stand van het klimaat, meldt de World Meteorological Organization (WMO) dat de gemiddelde globale temperatuur tussen januari en september dit jaar zowat 1,1 graad Celsius boven de niveaus van tijdens het pre-industriële tijdperk lag. Het statement van de WMO komt precies op de dag dat de VN-klimaatconferentie in Bonn van start gaat.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 3. VS eisen uitlevering van Assange, advocaat WikiLeaks-oprichter hamert opnieuw op slechte gezondheid

  VS eisen uitleve­ring van Assange, advocaat Wiki­Leaks-oprichter hamert opnieuw op slechte gezondheid

  De verdediging van de in Londen gevangen zittende Julian Assange heeft donderdag herhaald dat de mentale gezondheidstoestand van de WikiLeaks-oprichter niet toestaat dat hij aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd. Begin dit jaar wees een Engelse rechter het uitleveringsverzoek van de VS af, omdat de omstandigheden in Amerikaanse gevangenissen volgens psychiaters van Assange zouden kunnen leiden tot zelfmoordpogingen. Gisteren eisten de VS echter opnieuw de uitlevering. De beslissing van het Britse gerecht was “gebaseerd op onjuiste veronderstellingen”, klonk het.