Schutter Devin Patrick Kelley had helemaal geen wapen mogen bezitten.
Volledig scherm
Schutter Devin Patrick Kelley had helemaal geen wapen mogen bezitten. © REUTERS

Schutter Texas kon wapens kopen omdat luchtmacht zijn dossier niet overmaakte aan FBI

De Amerikaanse luchtmacht heeft verzuimd aan de burgerlijke instanties door te geven dat Devin Patrick Kelley eerder was veroordeeld. Dat had moeten voorkomen dat de schutter die zondag in een kerk 26 mensen doodde een wapen kon kopen.

4 reacties

 • Philippe De Swert

  4 jaar geleden
  Dit is spijtig genoeg geen alleenstaand geval. Heel vaak worden die gegevens niet correct doorgegeven. Indien ze effectief tegen wapengeweld willen doen in de US, moeten ze dringend werk maken van een betere uitvoering van die background check en deze ook voor munitie vereisen. Dit zou veel meer doen dan de compleet nutteloze maatregelen waarvoor gewoonlijk geroepen wordt.
 • Edmond Dillien

  4 jaar geleden
  Ergens klopt er toch weer iets niet in deze uitleg, als je oneervol ontslagen word bij een leger onderdeel, dan weet je dat je dossier naar de nodige instanties moet doorgestuurd worden, dat zal zijn advocaat wel verteld hebben, hier is dat "per ongeluk" niet gebeurt en kon hij dus die wapens aanschaffen, maar als je in de veronderstelling bent dat je ze toch niet kan kopen door je verleden dan ga je toch geen wapenwinkel binnen, raar ,he.
 • Ludo Wouters

  4 jaar geleden
  Ze zoeken spijkers op laag water. In een land waar meer wapens zijn dan mensen, kun je heel gemakkelijk illegaal een wapen kopen. Hier in België waar de wapenwet heel streng is, koop je ook binnen de 24 uur een AK47.
 • Marc Schepens

  4 jaar geleden
  De advokaten kunnen procederen voor enorme schadevergoedingen!
 1. Schutter kerk Texas koos kerk wellicht omdat schoonmoeder daar kwam en schoot oma van zijn vrouw dood

  Schutter kerk Texas koos kerk wellicht omdat schoonmoe­der daar kwam en schoot oma van zijn vrouw dood

  Devin Patrick Kelley (26), de schutter die zondag in een kerk in het Texaanse Sutherland Springs het vuur opende op kerkgangers, stuurde dreigende, woedende tekstberichten naar zijn schoonmoeder. De autoriteiten in Texas zeggen dat Kelley mogelijk tot zijn daad kwam door problemen in de familiesfeer. Het lijkt erop dat hij de kerk als doelwit koos omdat de familie van zijn echtgenote daar geregeld kwam. Zijn schoonmoeder bezocht de kerk, maar was er op het moment van het bloedbad niet. De oma van de vrouw van Kelley was wel bij de dienst en kwam om het leven bij de schietpartij.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.