Fotomontage HLN: Een gedenkplaats bij de Tops-supermarkt in Buffalo (New York), de 19-jarige racistische schutter Payton Gendron.
Volledig scherm
Fotomontage HLN: Een gedenkplaats bij de Tops-supermarkt in Buffalo (New York), de 19-jarige racistische schutter Payton Gendron. © Lori Cappellazzo / Photo News, Handout / AFP

Schutter (19) bekent racistische moordpartij in Amerikaanse supermarkt: winkel specifiek uitgekozen om vooral zwarte mensen te doden

Een 19-jarige Amerikaan geeft toe dat hij in mei tien mensen heeft vermoord in een supermarkt in Buffalo, New York. Schutter Payton Gendron bekende vandaag in de rechtbank schuldig te zijn aan onder andere moord en binnenlands terrorisme gemotiveerd door haat. De witte dader schoot bewust voornamelijk zwarte mensen dood.

  1. Franse schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

    Franse schoolkin­de­ren aange­klaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

    De dood van de 13-jarige Lucas, de Franse jongen die zichzelf begin deze maand van het leven beroofde na langdurige pesterijen op school, blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. Franse media melden vandaag dat vier jonge pestverdachten in de zaak gerechtelijk worden vervolgd. En de moeder van Lucas nam vandaag tijdens een emotionele persconferentie het woord: “Ik vind het zo erg dat ik hem niet heb kunnen redden, dat niemand hem heeft kunnen redden”, zei ze. Ze vindt ook dat de school van haar kind meer had moeten doen.