Stefaan Brijs
Volledig scherm
PREMIUM
Stefaan Brijs © Jakobien Huisman

Schrijver Stefan Brijs (50) verhuisde naar Spaans dorpje: “De lockdown was voor mij een feest”

“De lockdown was voor mij als schrijver een feest”. Bestsellerauteur Stefan Brijs ruilde zes jaar geleden Koningshooikt in voor het kleine dorpje Cútar. Door corona ging zijn literaire tournee in de Lage Landen niet door. “Maar de boekenverkoop is gelukkig niet stilgevallen”. Wel hoopt Stefan in oktober eindelijk zijn ouders terug te zien. “Het is de eerste keer in mijn leven dat ik mijn ouders zo lang niet heb gezien. Dat doet pijn.”

 1. ‘Internering', geen cel voor dertiger die echtpaar doodstak in bioscoop Groningen
  Nederland

  ‘Interne­ring', geen cel voor dertiger die echtpaar doodstak in bioscoop Groningen

  De man die exact een jaar en een dag geleden een echtpaar doodstak, krijgt van de rechtbank in Groningen terbeschikkingstelling, of kortweg tbs (te vergelijen met internering); met dwangverpleging opgelegd. Ergün S. krijgt voor de dubbele doodslag geen celstraf. S. lijdt al heel lang aan psychoses en die hebben ervoor gezorgd dat hij doorsloeg, oordeelt de rechtbank. Deskundigen oordeelden al dat Ergün volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens de steekpartij.
 2. Veerle (53) besliste tijdens lockdown haar huis in Spanje te verkopen: “Zodra het verkocht is, gooi ik mijn leven over een andere boeg”
  PREMIUM

  Veerle (53) besliste tijdens lockdown haar huis in Spanje te verkopen: “Zodra het verkocht is, gooi ik mijn leven over een andere boeg”

  Kasten maken, muurtjes metsen, elektriciteit inslijpen, … Veerle Goffin woont al haar halve leven in het buitenland en bouwde in Andalusië letterlijk een nieuw leven op. Een vrouwelijke bouwvakster die huizen verbouwt en weer van de hand doet, hadden ze er nog niet vaak gezien. Maar de lockdown heeft alles veranderd. “Die verstilde tijd heeft mijn ideeën over het leven veranderd.”