Twee bazen van pretpark Fuji-Q zitten het ritje uit zonder een kik te geven.
Volledig scherm
Twee bazen van pretpark Fuji-Q zitten het ritje uit zonder een kik te geven. © Videostill

Schreeuwen verboden op Japanse rollercoasters door corona: bazen pretpark doen voor hoe het moet

In Japan zijn de pretparken heropend en dat gaat gepaard met een opmerkelijke aanbeveling. Zo is schreeuwen op achtbanen ‘not done’ om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Zwijgen is dus goud, maar voor sensatiezoekers quasi onmogelijk, klinkt het. Daarop zijn twee bazen van een pretpark in een rollercoaster gekropen om de attractie mét mondmasker en in volledige stilte te beleven. Kom dat zien!

6 reacties

 • Patrick Marinus

  1 jaar geleden
  Japanners hebben echt wel emoties. Maar in tegenstelling tot ons, westerlingen, gaat de gemeenschap voor het individu. Als de overheid vraagt om anderen te beschermen, op welke manier ook, dan doen zij dat en dat heeft niets met emoties te maken, wel met discipline en cultuur. Diep respect...
 • Gerda Mertens

  1 jaar geleden
  welk leuker voor de omwonenden van de pretparken, daar ook al eens aan gedacht, ter info, zij woonden er voor de komst van het pretpark !
 • Tina Colpaert

  1 jaar geleden
  Vraag mij af als dat gillen nu echt altijd moet en het mondmasker blijft dat op zijn plaats zitten?
 • Sander Hendrickx

  1 jaar geleden
  Wauw kom dat zien! Zombies op een attractie..
 • Griet Maes

  1 jaar geleden
  Ik schreeuw nooit in een rollercoaster. Maar ik vroeg mij al wel af hoe zo'n mondmasker blijft zitten aan die snelheid. Niet dus :)
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.