Het gebouw van jachtclub en restaurant Bétulo, op het strand van Badalona. Het complex moet volgende de Spaanse kustwet worden gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw van jachtclub en restaurant Bétulo, op het strand van Badalona. Het complex moet volgende de Spaanse kustwet worden gesloopt. © Edwin Winkels

Schoonmaak aan de Spaanse kust: sommige clubs, restaurants en zeilverenigingen moeten weg

Ze staan soms al bijna honderd jaar aan en zelfs óp de Spaanse stranden: restaurants, zwem- en zeilclubs en ook woningen. Om de kust te beschermen is er sinds 1988 een ‘schoonmaak’ bezig die nog altijd voortduurt.

9 reacties

 • Gratienne D´Hondt

  1 jaar geleden
  Mogen ze hier dan ook doen aan de kust
 • Isabel da Silva

  1 jaar geleden
  volledig gelijk ; de Spaanse organisatie die zich met de hele Spaanse kust bezig houdt heeft evaluaties gemaakt op de Internationale cijfers en kan zich geen ramp veroorloven .. Een vloedgolg die zich door de Straat van Gebraltar moet wringen alleen al zou een omvangrijke ramp betekenen .
 • Myriam WALLEGHEM FERYN

  1 jaar geleden
  De wildbouw was mogelijk door de almacht van de gemeentebesturen al of "niet" corrupt. Deze centrale wet, eindelijk in uitvoering, is een zegen voor de kust. Er is nog veel tegenkanting en onwil. Nu nog zijn er betwiste vergunningen van gemeentebesturen aan promotoren waarvan men weet dat NA verkoop de kavels/pisos er een afbraakbevel kan komen. Er zijn te veel belanghebbenden: politie, promotoren,speculanten, kopers, enz, enz, die hun rijkelijk inkomen niet in gevaar willen zien. Proberen waar
 • Frans Faes

  1 jaar geleden
  Voor wanneer aan onze Vlaamse kust?
 • Johnny Chanet

  1 jaar geleden
  Ik woonde 13 jaar in Spanje en heb de verloedering gezien. Sedert de bouw van de moderne kippenhokken en de kazernes is het mooie Spanje in een diep gat gevallen. Je moet al verschillende kilometers het binnenland inrijden om nog mooie dingen te zien. De kuststrook lijkt steeds meer op het eentonig gedoe van de Belgische kust.