Beeld van een protest na de ontvoering van de schoolmeisjes in 2015, 500 dagen na de kidnapping.
Volledig scherm
Beeld van een protest na de ontvoering van de schoolmeisjes in 2015, 500 dagen na de kidnapping. © REUTERS

Schoolmeisje dat in Chibok ontvoerd werd na zeven jaar herenigd met familie

Een van de bijna 300 Nigeriaanse schoolmeisjes die in Chibok ontvoerd werd door de jihadistische organisatie Boko Haram, is na zeven jaar opnieuw herenigd met haar familie. Dat is zaterdag door de regionale overheid meegedeeld.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. EU-waarnemers waarschuwen voor gevolgen van extreme polarisering in Slovenië

  EU-waarnemers waarschu­wen voor gevolgen van extreme polarise­ring in Slovenië

  Er is reden tot bezorgdheid om de toon van het publieke debat in Slovenië. Dat besluit een waarnemingsmissie van het Europees Parlement na een bezoek van drie dagen aan het land van premier Janez Jansa. “De haatspraak en de harde toon die wordt aangeslagen geven reden tot bezorgdheid. Door die polarisering is het alsof de bevolking ingedeeld is in twee kampen”, zegt delegatieleidster Sophie in ‘t Veld van de Nederlandse partij D66.