Ouders en familieleden houden borden omhoog tijdens een bijeenkomst op de school.
Volledig scherm
Ouders en familieleden houden borden omhoog tijdens een bijeenkomst op de school. © AP

Schoolbestuur Uvalde stemt politiechef weg om aanpak schietpartij

Politiechef Pete Arredondo is woensdag door het schoolbestuur van het district Uvalde uit zijn functie ontheven. Zijn aanpak van de schietpartij op de basisschool in Texas, waarbij eind mei 21 doden vielen, is in de afgelopen maanden zwaar bekritiseerd. Het schoolbestuur besloot unaniem dat Arredondo moet vertrekken, nadat hij in de nasleep van het bloedbad al met betaald verlof naar huis was gestuurd.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Lichaam van Uvalde-schutter Salvador Ramos (18) bleef bijna een maand in mortuarium liggen: “Uitvaartcentra wilden niets met hem te maken hebben”

  Lichaam van Uval­de-schut­ter Salvador Ramos (18) bleef bijna een maand in mortuarium liggen: “Uitvaart­cen­tra wilden niets met hem te maken hebben”

  Het lichaam van de 18-jarige Salvador Ramos, die op 24 mei door de politie werd gedood nadat hij negentien kinderen en twee volwassenen had doodgeschoten op een basisschool in het Texaanse Uvalde, is bijna een maand in het mortuarium blijven liggen. Uitvaartcentra in de regio weigerden namelijk om Ramos te begraven. “We willen niets met hem te maken hebben”, klonk het. De schutter werd uiteindelijk gecremeerd in San Antonio, zo’n 130 kilometer van zijn woonplaats.
 3. “Jullie hebben het recht niet om over mijn zoon te oordelen”: ouders van doodgeschoten kind gaan confrontatie aan met moeder van dader
  Play

  “Jullie hebben het recht niet om over mijn zoon te oordelen”: ouders van doodgescho­ten kind gaan confronta­tie aan met moeder van dader

  In Uvalde (Texas) zijn nabestaanden van een slachtoffer van de dodelijke schietpartij de confrontatie aangegaan met de moeder van de dader. “Ik weet dat mijn zoon een lafaard was, maar jullie hebben niet het recht om over hem te oordelen”, klonk het uit de mond van Adriana Martinez. Op 24 mei schoot Salvador Ramos (18) negentien kinderen en twee leerkrachten dood in een school.