De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Franse president Emmanuel Macron op een NAVO-top in Madrid eind vorige maand.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Franse president Emmanuel Macron op een NAVO-top in Madrid eind vorige maand. © REUTERS

Scholz en Macron overleggen in Parijs over Oekraïnebeleid

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Franse president Emmanuel Macron hebben maandagavond voor overleg samengezeten in Parijs. De situatie in Oekraïne was het belangrijkste onderwerp op de agenda. Concreet werd tijdens het werkdiner gesproken over de verdere steun aan Oekraïne en over een Frans-Duitse coördinatie bij de reactie op de Oekraïense oorlog, zo blijkt uit een mededeling van het Elysée.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Na inname Lysytsjansk rukken Russen op naar Slovjansk, zegt Kiev

  Na inname Lysyts­jansk rukken Russen op naar Slovjansk, zegt Kiev

  Na de inname van de Oost-Oekraïense stad Lysytsjansk, zondag, rukken de Russische troepen op naar hun volgende doel, de stad Slovjansk die zowat 60 km westelijker ligt. "In de richting van Slovjansk proberen de Russen controle te krijgen over de dorpen Bohorodytsjne, Dolyna en Masanivka", aldus de Oekraïense generale staf maandag. De drie plaatsen liggen zowat 20 km ten noorden van Slovjansk, ten zuiden van de Donets-rivier.
 3. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 1. Zelensky: wederopbouw Oekraïne is gemeenschappelijke taak van democratische wereld

  Zelensky: wederop­bouw Oekraïne is gemeen­schap­pe­lij­ke taak van democrati­sche wereld

  “De wederopbouw van Oekraïne is de gemeenschappelijke taak van de hele democratische wereld.” Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky maandag gezegd bij de opening van de donorconferentie van Lugano, die zich buigt over de toekomstige wederopbouw van het door oorlog verscheurde land. De Oekraïense regering wil de wederopbouw voor een groot deel met Russisch geld financieren. Volgens premier Denys Sjmyhal is er naar schatting minstens 750 miljard dollar (iets minder dan 720 miljard euro) nodig.