De Duitse bondskanselier Olaf Scholz telefoneerde met de Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz telefoneerde met de Russische president Vladimir Poetin. © AFP

Scholz dringt bij Poetin aan op wapenstilstand in Oekraïne

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft in een telefoongesprek met Vladimir Poetin aangedrongen op een staakt-het-vuren in Oekraïne, en wel zo snel mogelijk. 

6 reacties

 • Hugo hofmans

  2 weken geleden
  Goed dat er toch leiders zijn zoals Macron en Scholz die blijven proberen. Dat ze dan ook duidelijk stellen dat ze zullen zorgen dat de sancties tegen Rusland heel wat minder zullen worden. Moest dat lukken, daar zou iedereen meteen beter van worden, zowel hier als daar.
 • Paul Van Heesvelde

  2 weken geleden
  Was het Merkel maar geweest, het was de enigste die een beetje vat had op Poetin of nog beter Thatcher, Poetin bestond al niet meer.
 • frans Venloo

  2 weken geleden
  Zelensky moet onderhandelen met Poetin en een aanvaardbare oplossing zoeken . De EU en de Navo zijn er niet gevraagd maar door de levering van wapens kunnen ze ook eens verrast worden en hopelijk zijn het dan de aanstokers en niet de burgers
 • guido Bervoets

  2 weken geleden
  Natuurlijk zijn de onderhandelingen en de contacten nooit echt gestopt. Die zijn blijven verder gaan vanuit allerlei hoeken en kanten, maar ze halen niets uit. Poetin in niet bereid tot onderhandelen of het maken van toegevingen. Poetin is een rotzak.
 • robert van puyenbroeck

  2 weken geleden
  Beste Scholz , dit zijn vijgen na Pasen. Poetin begint nu overal tegenstand te ondervinden van zijn stommiteiten. Laat hem het nu gaan uitleggen in Den Haag of ga je deze moordenaar nog in bescherming nemen zodat hij er lekker mee wegkomt ?