Olaf Scholz
Volledig scherm
Olaf Scholz © AP

Scholz doorstaat met glans eerste test: SPD wint verkiezingen in Saarland

De sociaaldemocratische SPD van Duits bondskanselier Olaf Scholz heeft zondag de deelstaatverkiezingen in Saarland gewonnen. Dat blijkt uit prognoses van de zenders ARD en ZDF. Topkandidate Anke Rehlinger van SPD wint dan ook met glans. De christendemocratische CDU van huidig minister-president Tobias Hans moet een historische nederlaag slikken.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tesla opent eerste Europese gigafabriek in Duitsland: plaats voor 12.000 jobs op werkvloer van 227.000 m²

  Tesla opent eerste Europese gigafa­briek in Duitsland: plaats voor 12.000 jobs op werkvloer van 227.000 m²

  De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla heeft zijn eerste fabriek in Europa officieel geopend. CEO Elon Musk zakte af naar de fabriek in Grünheide nabij Berlijn, om de eerste dertig daar gebouwde exemplaren van Tesla’s Model Y aan de nieuwe eigenaren te leveren. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de minister van Economie Robert Habeck prezen de miljardeninvestering van Tesla in een ‘gigafactory’ in Duitsland.