De 13-jarige Zarriel Trotter.
Volledig scherm
De 13-jarige Zarriel Trotter. © Black is Human

Scholier VS die waarschuwde tegen wapengeweld zelf getroffen door kogel

Wapengeweld VSDe 13-jarige Amerikaan Zarriel Trotter, die zich in een video uitsprak tegen wapengeweld, is zelf ernstig gewond geraakt bij een schietpartij. De scholier werd geraakt in Chicago door een verdwaalde kogel toen twee groepen jongeren ruzie kregen. Zijn school meldde gisteren dat het goed gaat met Trotter.

 1. Avondje Trump wordt hooliganrally met vijf arrestaties en twee gewonden
  Play
  Presidentsrace VS

  Avondje Trump wordt hooligan­ral­ly met vijf arresta­ties en twee gewonden

  Dat het geen gezellig avondje zou worden, stond voor de meeste bezoekers aan een campagneavond van Donald Trump vrijdagavond van tevoren al vast. Tussen de uitgelaten Trump-aanhangers zaten groepen demonstranten in een universiteitszaal in Chicago. Maar de boel ging pas echt fout toen de omstreden Republikeinse presidentskandidaat besloot de rally af te gelasten om 'veiligheidsredenen'. Vijf arrestaties en twee gewonde agenten waren het gevolg.
 2. Pentagon tijdlang in lockdown na schietpartij bij bus- en metrostation: agent gedood, schutter doodgeschoten

  Pentagon tijdlang in lockdown na schietpar­tij bij bus- en metrostati­on: agent gedood, schutter doodgescho­ten

  Het Pentagon nabij Washington is dinsdag ruim een uur afgegrendeld geweest na een schietincident op het busperron in de buurt van het bekende vijfhoekige gebouw. Dat huisvest het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Een politieman bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen na de schietpartij, de schutter is door agenten doodgeschoten. Er vielen meerdere gewonden.