Het varken heeft ontstoken ogen door hoge gasconcentraties in de stallen.
Volledig scherm
Het varken heeft ontstoken ogen door hoge gasconcentraties in de stallen. © Animal Rights

Schokkende beelden van dierenleed in Frans bedrijf dat varkensvlees levert aan ‘Herta’: “Hier creperen elke dag jonge biggen”

Nieuwe undercoverbeelden tonen schokkend dierenleed op een varkensbedrijf in het Franse Limoise (regio Auvergne-Rhône-Alpes). Het bedrijf - waar de feiten werden gefilmd - levert vlees aan ‘Herta’. De vreselijke beelden tonen hoe de dieren op elkaar gepropt zitten in smerige stallen en biggetjes met hun pootjes vastzitten tussen de roosters. De afvaltonnen zijn gevuld met karkassen. Animal Rights roept de Belgische supermarkten op om Herta uit de rekken te nemen.

25 reacties

 • Ivo Vandeneynde

  5 maanden geleden
  Er wordt al zoveel jaar bericht gegeven over dierenmishandeling bik kwekerijen en slachthuizen. Ik begrijp niet dat er nog steeds geen verbetering is.
 • Freddie Lamers

  5 maanden geleden
  Een bedrijfstak in diskrediet brengen is heel makkelijk. Dit wil niet zeggen dat het hier overal zo aan toe gaat.
 • lars erikson

  5 maanden geleden
  Een label met garanties voor dierenwelzijn, dat wil ik op elke vleesverpakking, net als ecolabel voor wasproducten. Elke euro is een stem.
 • Christian Deckers

  5 maanden geleden
  99% van hetgeen wij nodig hebben als voedsel, hoeft helemaal niet noodzakelijk eerst een fabriek of verwerkingsbedrijf te passeren. Er wordt uitsluitend op vraag en wensen van de consument geproduceerd. Als je niet zelf je eten wil of kan bereiden, geef je het uit handen en dan ga je uit van de beste bedoelingen door de leverancier. Helaas pindakaas is dit naief. 99% van de dieren worden overigens goed behandeld, tenzij u stallen en ophokking automatisch als mishandeling beschouwt.
 • Jozef Van Schuerbeeck

  5 maanden geleden
  Reclame maken met hun lekker vlees. De reclame kost meer dan het "product" zelf. De domme kijkers zullen het wel massaal kopen.