Agenten reageren hardhandig en zetten waterkanonnen in.
Volledig scherm
Agenten reageren hardhandig en zetten waterkanonnen in. © REUTERS

Schokkende beelden van aanhoudende protesten in Colombia: politie schiet erop los, dodental stijgt

De woede van de Colombianen loopt steeds hoger op. Voor de negende dag op rij trekken gefrustreerde protestanten massaal door de straten. De politie reageert hardhandig met kogels en waterkanonnen. De laatste dagen vielen er al minstens 24 doden en talloze gewonden. 87 mensen zouden bovendien vermist zijn. 

4 reacties

 • Marcelo España

  1 maand geleden
  De bevolking onder de duim houden is de eerste vereiste van een machthebber. Dat er daarbij doden vallen is een waarschuwing aan de anderen die het durven te wagen te protesteren. Kan bij ons ook gebeuren, denk maar aan de koolmijnstakingen waarbij doden vielen.
 • Jean Vangronsvelt

  1 maand geleden
  Criminelen zijn aan de macht in de wereld.
 • Templeton Peck

  1 maand geleden
  In Zuid-Amerika kent men heel goed de bemoeienissen van de VS-marktfundamentalisten. Chili, Argentinië, Bolivia: allemaal slachtoffer van de vermarkting van de samenleving op initiatief van de rechtse 'Chicago Boys'.
 • roger casteleyn

  1 maand geleden
  Een overheid die doet schieten op eigen burgers verliest elke geloofwaardigheid en autoriteit en weet nog niet dat het einde in zicht is
 1. Vader dumpt 80.000 centen in voortuin van ex als laatste betaling alimentatiegeld

  Vader dumpt 80.000 centen in voortuin van ex als laatste betaling alimenta­tie­geld, dochter zet zijn rotstreek om in goede daad

  Een Amerikaanse vader heeft zijn frustraties tegenover zijn ex-vrouw op bijzonder opvallende wijze kenbaar gemaakt. De man dumpte 80.000 pennies in haar voortuin. Het bleek te gaan om de allerlaatste betaling alimentatiegeld, aangezien zijn jongste dochter zonet 18 jaar was geworden. Beelden van het incident gaan viraal, de moeder en haar twee dochters hebben intussen besloten om de smakeloze actie om te zetten in een goede daad. Ze doneerden het volledige bedrag van omgerekend 800 dollar of 660 euro aan een nabijgelegen centrum voor slachtoffers van huiselijk geweld.