Op Schiphol hebben 61 passagiers van twee vliegtuigen die vrijdag terugkeerden uit Zuid-Afrika, positief getest op Covid-19.
Volledig scherm
Op Schiphol hebben 61 passagiers van twee vliegtuigen die vrijdag terugkeerden uit Zuid-Afrika, positief getest op Covid-19. © ANP

Schiphol treft geen extra maatregelen na besmettingen Zuid-Afrika

De Nederlandse luchthaven Schiphol neemt vooralsnog geen extra maatregelen dan de al geldende regels, zoals afstand houden en de mondmaskerplicht, om reizigers tegen het coronavirus te beschermen. Dat op twee KLM-vluchten van Zuid-Afrika naar Nederland sprake was van een groot aantal coronabesmettingen, noemde de luchthavenexploitant “uitzonderlijk”. De kwestie is reden voor Schiphol om met KLM en de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD), die in allerijl moest komen testen, na te gaan hoe een en ander kon gebeuren.

5 reacties

 • Feline Noé

  1 jaar geleden
  Maar lockdown om 17uur? Waar zijn ze mee bezig..
 • pascal van elsacker

  1 jaar geleden
  Natuurlijk is dat allemaal niet nodig terwijl de Nederlanders hier dan ff in België alles komen rond verspreiden net zoals alle andere landen waar het ook niet nodig is !
 • willem merken

  1 jaar geleden
  En de andere 540 lopen nu los in onze landen en zijn vrij om al hun contacten te besmetten. Die testen kan je vergelijken met een zwangerschapstest: vandaag negatief en overmorgen positief. Die testen geven alleen maar positief zodra er een drempelwaarde is overschreden.
 • andy de cock

  1 jaar geleden
  Is nu al zeker dat binnen zeer korte tijd deze variant zal domineren in meerdere europese landen . Dit kun je gewoon niet tegenhouden .
 • Carlos Matos

  1 jaar geleden
  die zijn dus allemaal niet getest bij vertrek...
 1. Russische presentator merkt niet dat hij scherm aan het delen is: kijkers zien hoe hij screenshot maakt van vrouw met diep decolleté

  Russische presenta­tor merkt niet dat hij scherm aan het delen is: kijkers zien hoe hij screenshot maakt van vrouw met diep decolleté

  Een presentator van een Russische staatszender heeft zichzelf te kijk gezet op live televisie. Sergei Karnaukhov merkte niet dat hij het scherm van zijn iPad aan het delen was met zijn kijkers tijdens een toespraak van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Daarop zag iedereen hoe hij een screenshot maakte van een jonge vrouw met een diep decolleté die in het publiek zat.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Wereldrecordpoging ‘langste busreis’: op 56 dagen doorkruis je 22 landen met “luxe bus”

  Wereldre­cord­po­ging ‘langste busreis’: op 56 dagen doorkruis je 22 landen met “luxe bus”

  Het Indiase expeditiebedrijf Adventures Overland wil de langste busreis ter wereld maken. Het bedrijf biedt hiervoor een 56-daagse reis aan voor maximaal 30 passagiers. De bus vertrekt in augustus en houdt halt in 22 landen. De passagiers reizen van de grootste stad van Turkije via de Balkan naar Oost-Europa, Scandinavië en via West-Europa naar de Britse hoofdstad. Wil je een van de 30 passagiers zijn? Een instapticket kost je net geen 23.000 euro.
 1. IOC buigt zich over grootste 'hoofdpijndossier' voor Spelen 2024: mogen Rusland en Wit-Rusland meedoen?

  IOC buigt zich over grootste 'hoofdpijn­dos­sier' voor Spelen 2024: mogen Rusland en Wit-Rus­land meedoen?

  Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vergadert morgen in Lausanne, Zwitserland, over het grootste 'hoofdpijndossier' in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs. Mogen sporters uit Rusland en Wit-Rusland volgend jaar onder neutrale vlag meedoen, terwijl de oorlog in Oekraïne nog steeds voortduurt? Dat is de vraag die voor heel wat verdeeldheid zorgt in de sportwereld.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.