Op Schiphol hebben 61 passagiers van twee vliegtuigen die vrijdag terugkeerden uit Zuid-Afrika, positief getest op Covid-19.
Volledig scherm
Op Schiphol hebben 61 passagiers van twee vliegtuigen die vrijdag terugkeerden uit Zuid-Afrika, positief getest op Covid-19. © ANP

Schiphol treft geen extra maatregelen na besmettingen Zuid-Afrika

De Nederlandse luchthaven Schiphol neemt vooralsnog geen extra maatregelen dan de al geldende regels, zoals afstand houden en de mondmaskerplicht, om reizigers tegen het coronavirus te beschermen. Dat op twee KLM-vluchten van Zuid-Afrika naar Nederland sprake was van een groot aantal coronabesmettingen, noemde de luchthavenexploitant “uitzonderlijk”. De kwestie is reden voor Schiphol om met KLM en de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD), die in allerijl moest komen testen, na te gaan hoe een en ander kon gebeuren.

5 reacties

 • Feline Noé

  2 maanden geleden
  Maar lockdown om 17uur? Waar zijn ze mee bezig..
 • pascal van elsacker

  2 maanden geleden
  Natuurlijk is dat allemaal niet nodig terwijl de Nederlanders hier dan ff in België alles komen rond verspreiden net zoals alle andere landen waar het ook niet nodig is !
 • willem merken

  2 maanden geleden
  En de andere 540 lopen nu los in onze landen en zijn vrij om al hun contacten te besmetten. Die testen kan je vergelijken met een zwangerschapstest: vandaag negatief en overmorgen positief. Die testen geven alleen maar positief zodra er een drempelwaarde is overschreden.
 • andy de cock

  2 maanden geleden
  Is nu al zeker dat binnen zeer korte tijd deze variant zal domineren in meerdere europese landen . Dit kun je gewoon niet tegenhouden .
 • Carlos Matos

  2 maanden geleden
  die zijn dus allemaal niet getest bij vertrek...
 1. ‘The Voice of Holland’-betrokkenen spreken John De Mol tegen: “Er waren helemaal geen kandidatenbegeleiders”
  Showbizz
  17

  ‘The Voice of Hol­land’-betrokke­nen spreken John De Mol tegen: “Er waren helemaal geen kandidaten­be­ge­lei­ders”

  Er waren helemaal geen officiële kandidatenbegeleiders op de set bij ‘The Voice of Holland’. Dat hebben verschillende betrokkenen rond het programma laten weten aan de Nederlandse website AD. John de Mol (66) beweerde donderdag in de uitzending van ‘Boos’ dat er altijd vier kandidatenbegeleiders aanwezig zouden geweest zijn in de studio. “Dat is onzin, die zijn er niet.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.