Volledig scherm
© AFP/Twitter

Schietpartij op middelbare school in Florida: 17 doden, schutter was geschorste ex-leerling

BuitenlandTijdens een schietpartij op een middelbare school in Parkland, Florida heeft een dolle schutter woensdag een waar bloedbad aangericht. De man - die door persagentschap AP geïdentificeerd is als oud-leerling Nikolas Cruz - werd opgepakt. Scott Israel, de sheriff van Broward County, bevestigt dat er voorlopig zeventien doden te betreuren vallen. Zeventien mensen, waaronder ook de schutter werden naar het ziekenhuis overgebracht. Drie mensen verkeren nog in kritieke toestand, drie anderen zijn stabiel.

118 reacties

 • marie-claire de bosscher

  3 jaar geleden
  goed gezegd Lucas Jacobs, zo is het idd.... en dan heeft Trump nog het lef om te zeggen dat elk kind zich veilig zou moeten voelen op school terwijl hij wapenbezit goedkeurt; zal nog slechter worden jammer genoeg.
 • Karel Destomme

  3 jaar geleden
  Amerikanen zelf gaan heel licht over schotwonden. Dat wordt behandelt zoals kleine ongelukjes hier bij ons. Dat er tieners over de schreef gaan op deze manier kan niet anders op deze manier.
 • George Rodain

  3 jaar geleden
  Obama heeft veel beloofd maar er is even weinig als bij Trump of onze politiekers die echt uitkomt. De oplossing ligt bij de burgers, de NRA zou geen macht hebben moesten de burgers geen wapens kopen. Stel u voor dat hij niet zijn legaal geweer kon gebruiken dan was het met een mes ofzo geweest en zou deze zieke persoon niet zo veel slachtoffers kunnen maken.
 • Dirk D'hont

  3 jaar geleden
  Iedereen een wapen en het is opgelost....
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Obama wilde er tenminste iets aan doen, maar werd tegengewerkt door de Republikeinen en de machtige NRA! Trump daarentegen wil de wapenwet NOG versoepelen!
 1. Schietpartij aan hoofdkwartier NSA: 1 gewonde, 1 arrestatie

  Schietpar­tij aan hoofdkwar­tier NSA: 1 gewonde, 1 arrestatie

  Er is geschoten bij een ingang van het complex in Fort Meade waar de Amerikaanse inlichtingendienst NSA (National Security Agency) is gevestigd. De bestuurder van een zwarte auto zou er op een veiligheidsbarrière zijn ingereden. De NSA liet al snel weten dat alles onder controle is en dat andere ingangen van het complex open zijn gebleven. Er viel één gewonde. Volgens de Amerikaanse media is de vermoedelijke schutter opgepakt.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel