De politie van Memphis arresteerde de verdachte om 21.20 uur.
Volledig scherm
De politie van Memphis arresteerde de verdachte om 21.20 uur. © AFP

Schietpartij in Memphis: man schiet 4 mensen dood terwijl hij live verslag brengt op Facebook

Een man in Memphis in de Verenigde Staten heeft meerdere mensen doodgeschoten en verwond terwijl hij dit filmde en op Facebook deelde. De politie van de stad meldt nu dat de schutter is gearresteerd. Ze hadden eerder de inwoners gewaarschuwd om te schuilen toen een man door de stad reed en op mensen schoot.

 1. Kerstseizoen officieel ingeluid: lichtjes van iconische kerstboom in New York aangestoken
  Play

  Kerstsei­zoen officieel ingeluid: lichtjes van iconische kerstboom in New York aangesto­ken

  In het hartje van Manhattan in de Amerikaanse stad New York zijn gisteren duizenden mensen samengekomen om een van de beroemdste kerstbomen ter wereld te zien fonkelen. De boom, een spar van maar liefst 25 meter hoog en 90 jaar oud, is uitgerust met 50.000 ledlichtjes en staat ook dit jaar weer te pronken in het Rockefeller Center. Nu de lichtjes zijn aangestoken, zijn de feestdagen officieel aangebroken.
 2. Beelden tonen hoe brandweerman, die op dat moment niet aan het werk is, vrouw uit brandend voertuig redt na zwaar ongeluk
  Play

  Beelden tonen hoe brandweer­man, die op dat moment niet aan het werk is, vrouw uit brandend voertuig redt na zwaar ongeluk

  In de Amerikaanse staat Connecticut is de brandweer opgeroepen voor een zwaar auto-ongeluk. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een vrouw tegen een boom is gecrasht en haar auto in lichterlaaie staat. Nog voor de brandweer arriveert, rijdt Nick Perri toevallig langs het ongeval. De brandweerman, die op dat moment buiten dienst is, aarzelt niet en schiet de vrouw te hulp. Zonder uitrusting slaagt hij erin de zwaargewonde vrouw uit het wrak te bevrijden.
 1. RECONSTRUCTIE. Om twintig voor zes staken twee broers een eerste persoon neer, uren later stond de teller op 25: Canada staat voor een raadsel
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Om twintig voor zes staken twee broers een eerste persoon neer, uren later stond de teller op 25: Canada staat voor een raadsel

  In Canada hebben zondagochtend lokale tijd twee broers op verschillende plaatsen in totaal 25 mensen aangevallen met een mes. Tien van hen kwamen om het leven. De politie opende een klopjacht op Damien en Myles Sanderson: één van hen werd dood teruggevonden, de andere blijft voortvluchtig. Wat is de reden voor de mysterieuze massamoord die Canada in nationale rouw onderdompelt?
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 3. Leider ultrarechtse militie schuldig aan opruiing in aanloop naar bestorming Capitool

  Leider ultrarecht­se militie schuldig aan opruiing in aanloop naar bestorming Capitool

  Stewart Rhodes, leider en oprichter van de Amerikaanse militie ‘Oath Keepers’, is dinsdag door een jury schuldig bevonden aan “opruiende samenzwering” voor de aanval op het Capitool van vorig jaar januari. De aanvallers, aanhangers van voormalig president Donald Trump, hoopten toen de bekrachtiging van de verkiezingswinst van Joe Biden tegen te houden. Rhodes kan een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar worden opgelegd.