Doreen Lofthouse
Volledig scherm
Doreen Lofthouse © Shutterstock

Schatrijke Fisherman's Friend-zakenvrouw (91) laat na dood fortuin achter voor Brits stadje

Een schatrijke Britse zakenvrouw heeft na haar overlijden, begin dit jaar, een fortuin nagelaten aan haar geboorteplaats Fleetwood in Engeland. De 91-jarige Doreen Lofthouse, meesterbrein achter de bekende Fisherman’s Friend-hoestsnoepjes, liet in haar testament een bedrag van ruim veertig miljoen pond (ruim 47 miljoen euro) na aan het Britse kustplaatsje.

 1. Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

  Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummifi­ceer­de toestand”: “Achterge­la­ten om te sterven”

  Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.
 2. Poetin op hoge hakken tijdens bezoek aan universiteit - Is het wel de echte?

  Poetin op hoge hakken tijdens bezoek aan universi­teit - Is het wel de echte?

  De Russische president Vladimir Poetin bracht woensdag een bezoek aan de Lomonosov-universiteit in Moskou. Op foto’s is duidelijk te zien dat hij hakken draagt en dat ging op sociale media niet onopgemerkt voorbij. Sommige twitteraars spotten ermee dat de man zo onzeker is over zijn lengte dat hij kiest voor hakken. Anderen vragen zich af of het hier geen kleinere dubbelganger van de Russische president betreft.
 1. “Ik smeek jullie, help mij”: Sumaya zit al 491 dagen thuis opgesloten, nu verzet ze zich in tranen tegen onderwijsverbod van taliban

  “Ik smeek jullie, help mij”: Sumaya zit al 491 dagen thuis opgesloten, nu verzet ze zich in tranen tegen onderwijs­ver­bod van taliban

  Sumaya zou dolgraag leren lezen en schrijven. Of zelfs maar leeftijdsgenoten ontmoeten. Maar dat mag ze allemaal niet, onder het strenge regime van de taliban in Afghanistan. En dus zit ze al 491 dagen thuis opgesloten. In tranen schreeuwt het meisje haar onmacht uit, maar ze heeft ook een belangrijke oproep voor haar lotgenoten. “Ik smeek jullie, help mij. Probeer zelf zo veel mogelijk thuis te studeren, zodat we op een dag kunnen opkomen voor onze basisrechten.”
 2. Van huurmoordenaar tot zestiger die voor 70 euro aan gereedschap stal: dit zijn de Russische gevangenen die stierven bij Wagnergroep

  Van huurmoorde­naar tot zestiger die voor 70 euro aan gereed­schap stal: dit zijn de Russische gevangenen die stierven bij Wagner­groep

  Er is weinig hoop voor Russische gevangenen die zich aansluiten bij de Wagnergroep en gaan vechten in Oekraïne in ruil voor gratie zes maanden later. Naar schatting 90 procent overleeft het niet. Persbureau Reuters trok naar enkele begraafplaatsen waar dode huurlingen hun laatste rustplaats kregen en ontdekte dat het lang niet alleen om moordenaars gaat.