Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Schatrijke bejaarde (90) opgelicht voor maar liefst 26,5 miljoen

Oplichters die zich voordeden als Chinese veiligheidsfunctionarissen hebben een 90-jarige vrouw in Hongkong opgelicht voor maar liefst 32 miljoen dollar (omgerekend zo’n 26,5 miljoen euro). Het gaat om de grootste telefoonoplichting ooit in Hongkong.

1 reactie

 • Ronny Quintens

  2 weken geleden
  via. +032 Belgisch phising via sms zogezegd van dienst FOD , vorige maand oplichting via doku die al sedert 2016 gebruikt werd . 0800 lijn . Telkens kleine bedragen , Wat doet de staat daarmee? Gezien deze phising procedure standard is zijn er veel individuele slachtoffers vermoed ik. Blokkeerd of spoort men effectief die praktijken op ? Klacht zonder vervolg en wat doe je als er niks gebeurt ? Je legt geen tweede klacht neer en je leest ook nergens eens dat deze daden opgelost werden .
 1. Criminele hackers zoeken steeds nieuwere manieren om op te lichten: "Ook je brievenbus is een doelwit”
  PREMIUM

  Criminele hackers zoeken steeds nieuwere manieren om op te lichten: "Ook je brievenbus is een doelwit”

  Hacks, valse vriendschapsverzoeken, onverwachte telefoontjes en aantrekkelijke aanbiedingen: criminelen jagen ermee op almaar meer gegevens en geld. Ongelooflijk hoe creatief mensen met slechte bedoelingen zijn als ze geld uit je zak willen kloppen. Hoe gaan ze te werk en hoe bescherm je jezelf ertegen? “Onderschat het aanpassingsvermogen van zulke criminelen niet”, waarschuwt Inti De Ceukelaire, die criminele hackers telkens een stap voor probeert te blijven.
 2. Iets bestellen in een Belgische webshop en erachter komen dat je pakje van AliExpress komt: zo vermijd je dat je slachtoffer wordt van dropshipping
  PREMIUM

  Iets bestellen in een Belgische webshop en erachter komen dat je pakje van AliExpress komt: zo vermijd je dat je slachtof­fer wordt van dropship­ping

  De klachten over onlinebestellingen boomen: de FOD Economie kreeg er in 2020 wel 52% meer dan het jaar ervoor. Gecharmeerd door een loungebed voor nog geen 30 euro, afgeprijsde boho-jurkjes van een Belgische webshop, of handige gadgets op Facebook? Vaak komen die gewoon van Aziatische sites als AliExpress, maar worden ze duurder aangeboden op een malafide en zogezegd Europese website door dropshippers. “Gelukkig zijn er verschillende manieren om niet in de val te trappen”, zegt experte bij Test-Aankoop Danielle Drykoningen. Zij legt uit hoe je ziet dat je met een dropshipper te maken hebt.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij