De kerncentrale van Zaporizja
Volledig scherm
De kerncentrale van Zaporizja © REUTERS

Schade op terrein kerncentrale in Oekraïense Zaporizja na beschietingen: stroomkabels geraakt, brand uitgebroken

Bij beschietingen in Oekraïne zijn vrijdag hoogspanningskabels van de kerncentrale van Zaporizja, in het oosten van het land, geraakt. Hierdoor brak brand uit op het complexterrein, zo bevestigt het Oekraïense staatsenergiebedrijf Energoatom. Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken roept de internationale gemeenschap op om maatregelen te nemen “in het belang van de veiligheid van de hele wereld”. 

31 reacties

 • lucien lemahieu

  5 dagen geleden
  het gaat daar nog zeer warm worden.
 • Christine Laevers

  5 dagen geleden
  De Russen spreken zich in hun leugens soms vast. De Oekraiëners zullen nooit of te nimmer risico's nemen met een kerncentrale die hun eigen bevolking kan treffen. Alé, ingeval van 'kernexplosie' gaat het Kremlin dan 'zelfmoord' opvoeren zoals in vele andere zaken ? Wie ook dit gedaan heeft (ik denk de Russen) weet heel goed dat deze beschietingen geen enkel risico inhouden. De Russische militaire strategie is o.a. ook om constant terreur te zaaien.
 • Roger Kerhove

  5 dagen geleden
  Het is een strategie die Rusland hanteert om een ongeziene kernexplosie te veroorzaken om zelf geen atoombom te droppen . Oekraïne zou beter moeten weten dat zij die oorlog nooit zullen winnen , zij sturen enkel aan op een 3de Wereldoorlog van ongeziene omvang . Wie wordt rijker door alles de Amerikanen zij verkopen maar wapentuig en wij Europa staat in de vuurlinie.
 • Alphonse Coosemans

  5 dagen geleden
  Heeft iemand er al aan gedacht om deze kerncentrale op non actief te zetten ? Dat is toch het eerste dat men moet doen in oorlogsgebied?
 • Daniel Proot

  5 dagen geleden
  NAVO? Waar wacht je op?