Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP / EPA

Schade aan gebouwen door droogte in Frankrijk op 1,6 à 2,4 miljard euro geraamd

De droogte zal Frankrijk dit jaar tussen de 1,6 en 2,4 miljard euro kosten, zo blijkt donderdag uit een prognose van de verzekeringsfederatie bij onze zuiderburen. 2022 wordt daarmee mogelijk het duurste jaar ooit voor schade door droogte.

3 reacties

 • Jan De Greef

  2 weken geleden
  Vorige week in Cash Investigation op France2 ging het over de schade aan huizen door de droogte en de bosbranden die daardoor ontstonden deze zomer. De slachtoffers krijgen geen schadevergoeding omdat de verzekeringsmaatschappijen beweren dat de recente droogte niet de oorzaak is, maar een accumulatie van jarenlange weersveranderingen. Heb het maar voor.
 • Marjan Frankie

  2 weken geleden
  En de grootste kost gaat naar de oudste gebouwen welke geen degelijke fundering hebben ... triestig
 • Walter Van Criekinge

  2 weken geleden
  Dus de verzekeringen gaan weer opslaan.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Eerste grote Belgische natuurdocu ‘Onze Natuur’ was titanenwerk: van honderden uren beeldmateriaal slechts 2% gebruikt
  PREMIUM

  Eerste grote Belgische natuurdocu ‘Onze Natuur’ was titanen­werk: van honderden uren beeldmate­ri­aal slechts 2% gebruikt

  Op de zesdelige tv-reeks is het nog wachten tot begin volgend jaar, maar vanaf morgen kun je wel al in de bioscoop terecht voor ‘Onze Natuur - De Film’. De eerste grote Belgische natuurdocumentaire is ronduit indrukwekkend en dat mag ook wel als je weet dat er liefst 960 draaidagen voor nodig waren. De makers vertellen hoe ze dit titanenwerk tot een goed einde hebben gebracht.