ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

"Say cheese" misschien wel voorgoed voorbij in Nederland

Amsterdam, de stad van Vincent van Gogh, de Grachtengordel én natuurlijk kaas zou wel eens heel wat toeristen kunnen ontlopen. Het Hof van Beroep is er van plan Engels uit alle kaaswinkels te schrappen omdat de vreemde taal de eigen inwoners en tradities op de achtergrond plaatst. “Say cheese” zou op die manier wel eens verleden tijd kunnen worden.

14 reacties

 • carlos de picker

  4 jaar geleden
  Werd tijd. je wordt in Amsterdam steevast in het Engels aangesproken, zelfs als je in het Nederlands begonnen bent. Dan krijg je een antwoord in van dat "Engels-tussen-de tanden", verschrikkelijk.
 • Hugo Van Haevre

  4 jaar geleden
  Gelijk hebben ze Nederlands is de voertaal, en Engelsen zijn over het algemeen te lui om een andere taal te leren
 • Jean West

  4 jaar geleden
  Alleen het Engels?
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Niet boos zijn dan als je bv naar Griekenland op vakantie gaat en alles in het Grieks is. Ik zie liever Engelse titels dan Arabisch in het straatbeeld. Amsterdam is een wereldstad. Ik begrijp niet dat ze het statuut willen hebben van een provinciale stad. Daar is het toch al lang te laat voor ?
 • johny daneels

  4 jaar geleden
  Eindelijk wil iemand mijn cultuur en identiteit beschermen, jammer dat je daarvoor een proces moet aanspannen
 1. President Biden aangeslagen na abortusbesluit Hooggerechtshof: “Trieste dag voor VS”, Trump is lovend: “Had al veel eerder moeten gebeuren”
  Play

  President Biden aangesla­gen na abortusbe­sluit Hoogge­rechts­hof: “Trieste dag voor VS”, Trump is lovend: “Had al veel eerder moeten gebeuren”

  De Amerikaanse president Joe Biden betreurt de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het grondwettelijk recht op abortus te schrappen. Staten kunnen daardoor zelf beslissen of ze abortus op hun grondgebied toelaten. “Ik sta gewoonweg versteld”, aldus Biden. Ex-president Donald Trump is daarentegen lovend over het besluit. Volgens hem “had het al veel eerder moeten gebeuren”.