Covid-19-slachtoffers worden gecremeerd in New Delhi, India.
Volledig scherm
Covid-19-slachtoffers worden gecremeerd in New Delhi, India. © AP

Save the Children bezorgd over duizenden Indiase wezen door corona-epidemie

De internationale organisatie Save the Children is erg bezorgd over de vele Indiase kinderen die hun ouders hebben verloren aan Covid-19. De kinderrechtenorganisatie waarschuwt tegen kinderhandel en ander misbruik.

  1. Piloot liet tijdens begin pandemie briefje achter in vliegtuig: “Wanneer je dit toestel weer komt oppikken, is er licht aan eind van de tunnel”
    2

    Piloot liet tijdens begin pandemie briefje achter in vliegtuig: “Wanneer je dit toestel weer komt oppikken, is er licht aan eind van de tunnel”

    “Controleer het klaptafeltje.” Piloot Nick Perez bekeek begin deze maand nieuwsgierig het dienblad in de cockpit van de allerlaatste A321, die nog steeds geparkeerd stond in Victorville in de Californische woestijn. Daar vond hij een briefje van collega Chris Dennis, de laatste piloot die met dit toestel had gevlogen aan het begin van de pandemie. Het briefje dat meer dan een jaar in een Delta-vliegtuig was opgeborgen, werpt een blik op de onzekere dagen vlak voordat de wereld stilviel wegens Covid-19.