Op dit satellietbeeld van 3 april zijn net onder de weg, bovenaan in beeld, de nieuwe graven te zien. Midden op het beeld aan de rechterkant is de bestaande begraafplaats van Manhush te zien.
Volledig scherm
Op dit satellietbeeld van 3 april zijn net onder de weg, bovenaan in beeld, de nieuwe graven te zien. Midden op het beeld aan de rechterkant is de bestaande begraafplaats van Manhush te zien. © ANP / EPA

Satellietbeelden tonen nieuw massagraf in de buurt van Marioepol

Op satellietbeelden van de belegerde stad Marioepol is een massagraf te zien. Dat zegt Maxar Technologies, het Amerikaans bedrijf dat de beelden maakte. Op de beelden zouden zeker 200 recente graven te zien zijn. 

  1. Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

    Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

    In Rusland gaat vandaag ARMY-2022 van start, een zesdaagse internationale militaire beurs die omschreven wordt als de grootste van het land. Volgens experten van de CNA - een Amerikaanse non-profit die zich door onderzoek en analyse inzet voor de veiligheid en beveiliging van de VS - willen de Russen er hun wapens en wapensystemen showen en laten zien dat het moeilijk is om hen met allerhande sancties buiten spel te zetten.