Op dit satellietbeeld dat Maxar Technologies gisteren vrijgaf, is een massagraf te zien (de bruine omgewoelde grond centraal bovenaan in beeld) aan de Church of Saint Andrew and Pyervozvannoho All Saints in Boetsja.
Volledig scherm
Op dit satellietbeeld dat Maxar Technologies gisteren vrijgaf, is een massagraf te zien (de bruine omgewoelde grond centraal bovenaan in beeld) aan de Church of Saint Andrew and Pyervozvannoho All Saints in Boetsja. © AFP

Satellietbeelden tonen massagraf in Boetsja

Op satellietbeelden van de Oekraïense stad Boetsja is een plaats te zien waar afgelopen weekend een massagraf werd gevonden. Gruwelijke beelden van lijken langs de wegen waren gisteren aanleiding tot internationale afschuw en verontwaardiging over de wreedheden die de Russische troepen aanrichtten bij hun terugtrekking uit de regio rond de Oekraïense hoofdstad Kiev.

 1. “Verschillende meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergeschoten”
  Update

  “Verschil­len­de meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergescho­ten”

  De Russische autoriteiten hebben melding gemaakt van bombardementen nabij de Krimbrug in de stad Kertsj. Dat schrijft het Russische nieuwsagentschap ‘TASS’ donderdagavond. “Op dit moment gaan de luchtverdedigingssystemen in Kertsj af. De stad en de brug zijn niet in gevaar”, liet de Russische adviseur Oleg Kryuchkov weten via Telegram. Ook de persdienst van de lokale regering sprak volgens ‘TASS’ over “gedonder” in de regio.
 2. Trump-critica Murkowski overleeft Midterms in Alaska, ook Sarah Palin nog in de running
  5

  Trump-critica Murkowski overleeft Midterms in Alaska, ook Sarah Palin nog in de running

  Lisa Murkowski, een van de weinige Republikeinen die gestemd heeft voor de afzetting van Donald Trump na de bestorming van het Capitool op 6 januari, is nog in de running om haar zetel in de Amerikaanse Senaat te behouden. Dat is gebleken na de voorverkiezingen in Alaska dinsdag (plaatselijke tijd). Ook Sarah Palin, voormalig vicepresidentskandidaat en ex-gouverneur van Alaska, maakt nog kans op een zetel in het Huis van Afgevaardigden.
 3. Navalny: "Amper 46 van de 200 rijkste Russen gesanctioneerd. Deze bondgenoten van Poetin leven er nog vrolijk op los”

  Navalny: "Amper 46 van de 200 rijkste Russen gesanctio­neerd. Deze bondgeno­ten van Poetin leven er nog vrolijk op los”

  De gevangengenomen Russische oppositieleider Aleksej Navalny roept vanuit de cel op om het net rond de steenrijke bondgenoten van president Poetin te sluiten, want dat is volgens hem zo lek als een zeef. “Amper 46 van de 200 rijkste Russen worden door het Westen gesanctioneerd”, voert hij aan. “Dat klinkt me niet meteen als een ‘totale oorlog’ tegen de oligarchen van Poetin.”