Satellietbeelden lijken te tonen hoe Russische schepen gestolen Oekraïens graan vervoeren

Volgens nieuwe satellietbeelden van Maxar Technologies lijkt de Russische diefstal van Oekraïens graan crescendo te gaan, terwijl de oorlog in alle hevigheid voortduurt. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschuldigde Rusland eerder al van het “stelen” van Oekraïense voedselvoorrraden met de bedoeling om ze door te verkopen.

 1. Brusselse correctionele rechtbank maakt straffen voor medeplichtigen aanslagen Parijs bekend

  Brusselse correctio­ne­le rechtbank maakt straffen voor medeplich­ti­gen aanslagen Parijs bekend

  Op het proces over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, heeft de Brusselse correctionele rechtbank Abid Aberkan, de man die Salah Abdeslam onderdak bood, veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met probatie-uitstel. Verdachten Zakaria Jaffal, Ayoub Bazarouj, Mohamed Rabhioui en Smail Farisi zijn volledig vrijgesproken. Acht andere verdachten – Ibrahim Abrini, Soufiane Al Aroub, Abdoullah Courkzine, Youssef El Ajmi, Rafik El Hassani, Abid Aberkan, Lazez A. en Meryem E.B. – worden wel schuldig verklaard, maar voor hen valt ook een deel van de tenlasteleggingen weg.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.