Sara Kruzan
Volledig scherm
Sara Kruzan © AP/ RV

Sara (13) schiet man die haar misbruikte neer, 28 jaar later krijgt ze gratie: "Dit stelt me in staat om los te laten”

Het verhaal van de Amerikaanse Sara Kruzan (44) leest als een thriller. Ze was 16 jaar oud toen ze een man (36) vermoordde die haar jarenlang had misbruikt en als pooier had verhandeld. Een jaar later werd ze veroordeeld tot levenslang. Nu heeft de Californische gouverneur Gavin Newsom haar gratie verleend: “Ze heeft het bewijs geleverd dat ze nu een rechtschapen leven leidt.”

7 reacties

 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  De moord is te begrijpen, de diefstal niet.
 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Huh?! Ze werd misbruikt en als prostitutie ingezet als kind!.. en dan staat er, dat de rechter daarover niets wil horen.. wat een onrecht! .. bovendien ze was geen 18 en dan toch als volwassene beoordeeld.. wens haar geluk..
 • DONALD DE BAETS

  1 maand geleden
  Mocht nooit in de gevangenis hebben gezeten. Ze zien daar blijkbaar ook het verschil niet tussen dader en slachtoffer.
 • Wouter Van de Walle

  1 maand geleden
  28 jaar later.. Noemt men dit gerechtigheid, ze had meteen vrij moeten komen
 • Casto Giuseppe

  1 maand geleden
  Een gouverneur met verstand zou ook op hem stemmen
 1. Van ‘kerstkaartjes’ met haar naaktfoto tot isolatieschuim in de uitlaat: Mieke (42) getuigt over de hel die ze doormaakte
  PREMIUM

  Van ‘kerst­kaart­jes’ met haar naaktfoto tot isolatie­schuim in de uitlaat: Mieke (42) getuigt over de hel die ze doormaakte

  Het begon met haar ex die in de straat stond toen ze vertrok naar het werk, gevolgd door talloze schandelijke e-mails naar collega’s en vrienden: ze was een ‘escorte’, een hoer. Haar familie, collega’s en iedereen in de buurt kregen ‘kerstkaarten’ toegestuurd: haar naaktfoto’s. Vorig week kreeg haar ex, E.N. (49), zijn straf te horen: een celstraf van 4 jaar met uitstel. Voor het eerst vertelt Mieke* (42) nu haar verhaal, over de hel die 6,5 jaar duurde.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.