AFP
Volledig scherm
© AFP

Saoedi's kunnen na 35 jaar weer naar de bioscoop

Het regime in Saoedi-Arabië gaat volgend jaar opnieuw bioscopen toelaten. Dat heeft het ministerie van Cultuur en Informatie meegedeeld. Daarmee wordt een einde gemaakt aan een verbod dat 35 jaar lang van kracht was.

1 reactie

 • Caroline Bex

  4 jaar geleden
  Eindelijk en de vrouwen krijgen de beste plaatsen want zij moeten achteraan zitten!
 1. Banksy wil met verkoop stencil muurschildering voormalige gevangenis in Reading redden waar Oscar Wilde ooit vastzat

  Banksy wil met verkoop stencil muurschil­de­ring voormalige gevangenis in Reading redden waar Oscar Wilde ooit vastzat

  De Britse graffitikunstenaar Banksy wil absoluut het gebouw van de voormalige gevangenis in Reading redden. Banksy gaat daarvoor de stencil verkopen van zijn kunstwerk dat hij eind februari op één van de gevangenismuren aanbracht. Hij hoopt de nodige 10 miljoen pond (11,7 miljoen euro) bijeen te krijgen. Bedoeling is om van de gevangenis, waar ooit Oscar Wilde vastzat, een kunstencentrum te maken.
 2. Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”
  Play

  Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikronva­ri­ant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

  Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.