Vrouwen van de 'ja'-camapgne in San Marino in aanloop naar het referendum over de legalisering van abortus.
Volledig scherm
Vrouwen van de 'ja'-camapgne in San Marino in aanloop naar het referendum over de legalisering van abortus. © REUTERS

San Marino kiest via referendum voor legalisering van abortus

De piepkleine republiek San Marino heeft zondag in een referendum massaal gestemd voor de legalisering van abortus. Dat blijkt uit de definitieve resultaten die door het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn bekendgemaakt.

 1. Scholz: “Nucleaire dreiging Rusland is afgenomen dankzij internationale druk op president Poetin”

  Scholz: “Nucleaire dreiging Rusland is afgenomen dankzij internatio­na­le druk op president Poetin”

  Het risico dat Rusland kernwapens inzet in de oorlog in Oekraïne is afgenomen dankzij de internationale druk op president Vladimir Poetin. Dat zegt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een vandaag gepubliceerd interview met de Duitse Funke-mediagroep. “Eén ding is voorlopig veranderd: Rusland is gestopt met het dreigen met kernwapens. Als reactie op het feit dat de internationale gemeenschap een rode lijn heeft getrokken.”
 2. Dwergstaat San Marino houdt referendum over legalisering van abortus

  Dwergstaat San Marino houdt referendum over legalise­ring van abortus

  In de dwergstaat San Marino wordt vandaag een referendum gehouden over de legalisering van abortus. In de overwegend katholieke staat geldt voorlopig een algemeen verbod op abortus, ook in het geval van verkrachting, incest en foetale aandoeningen of indien het leven van de moeder in gevaar is. San Marino is samen met Malta, Andorra en het Vaticaan een van de laatste plaatsen in Europa waar zo’n verbod van kracht is.
 3. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. Doodgestoken meisje (14) in Duitsland danste hiphop en had tweelingbroer die toevallig eerdere bus nam
  2

  Doodgesto­ken meisje (14) in Duitsland danste hiphop en had tweeling­broer die toevallig eerdere bus nam

  Twee dagen na een dodelijke mesaanval in het Duitse Illerkirchberg is nog altijd niet duidelijk wat de dader, een asielzoeker uit Eritrea, tot de feiten heeft aangezet. Wel heeft het slachtoffer een gezicht gekregen. Ece (14) danste graag hiphop. Ze heeft een jonger zusje, en een tweelingbroer die maandag toevallig een eerdere bus nam. “Ze was altijd vrolijk en heel open.”