Salman Rushdie neergestoken
Volledig scherm
Salman Rushdie neergestoken © RV/Evan Agostini/Invision/AP

Salman Rushdie na steekpartij aan beademing: schrijver verliest mogelijk een oog

Schrijver Salman Rushdie (75) - de auteur van ‘De duivelsverzen’ - is vrijdag aangevallen in de staat New York, vlak voor hij een lezing zou geven over artistieke vrijheid. Een journalist van persbureau AP, die alles zag gebeuren, zegt dat de dader 10 tot 15 keer toesloeg. Rushdie kreeg de eerste hulp op het podium en werd met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Volgens zijn literair agent ligt hij aan de beademing en verliest waarschijnlijk één oog. De dader is overmeesterd.

  1. Passagier glipt zonder controle en ticket op vliegtuig in Rotterdam: toestel naar Malaga maakt tussenlanding in Madrid

    Passagier glipt zonder controle en ticket op vliegtuig in Rotterdam: toestel naar Malaga maakt tussenlan­ding in Madrid

    Een vlucht van Rotterdam naar Malaga heeft vanavond een tussenlanding gemaakt in Madrid, omdat een passagier ongezien het vliegtuig binnen was geglipt. De passagier is door de Spaanse politie van boord gehaald. Dat wordt aan het ‘Algemeen Dagblad’ bevestigd door de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia en de Nederlandse politiedienst Koninklijke Marechaussee. Het zou gaan om een Russische vrouw.