Toen videobeelden werden getoond van de moordpartij bij La Belle Equipe, vroeg Salah Abdeslam het woord en startte een uiteenzetting. Op het beeld is te zien hoe Brahim Abdeslam, de oudere broer van Salah, op een terras schiet.
Volledig scherm
Toen videobeelden werden getoond van de moordpartij bij La Belle Equipe, vroeg Salah Abdeslam het woord en startte een uiteenzetting. Op het beeld is te zien hoe Brahim Abdeslam, de oudere broer van Salah, op een terras schiet. © AP/AFP

Salah Abdeslam zorgt met opmerking bij video voor commotie op terrorismeproces Parijs

Terrorist Salah Abdeslam (32) heeft gisteren voor opschudding gezorgd tijdens het proces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Het enige overlevende lid van het terreurcommando dat 130 mensen doodde en honderden anderen verwondde, vroeg de rechter of hij mocht reageren op de videobeelden die een onderzoeker liet zien. Vervolgens startte hij een hele uiteenzetting.

3 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  1 maand geleden
  Het proces dient om veel te vernemen over de aanslagen en daar is hij nu mee bezig , mensen provoceren . Hij zal nooit veranderen en spijt kent hij niet , laat staan zich verontschuldigen .
 • Johan Van Berlo

  1 maand geleden
  Een persoon als Abdesalam heeft op deze wereld geen rechten meer ! Door zijn gruwelijke actie heeft hij zich als beest gedragen door onschuldige slachtoffers te doden en te verminken. Hij mag gelukkig zijn dat hij hier een proces krijgt, in de moslimlanden had hij max. 24 uur later al voor het vuurpeleton gestaan. Er moet veeeel meer controle op zulke personen worden uitgevoerd en bij maar enige twijfel hen direct Europa uitzetten. Familie of anderen hem helpen tevens het land uitwijzen !!
 • Stijn Lampo

  1 maand geleden
  Ik zou wel eens willen weten wat hij bedoelt met "met mekaar in dialoog gaan": Wat moeten we doen zodat deze haters van onze westelijke maatschappij ons niet meer aanvallen en doodschieten? Wat is er nodig? Het antwoord zal waarschijnlijk zijn dat wij ons zullen moeten aanpassen aan hun mentaliteit, geloof en waarden, en niet zij die zich aan ónze mentaliteit en waarden moeten aanpassen. Ja, zo werkt het niet, Abdeslam. Wij mogen bv. ook niet met schoenen in een moskee binnenwandelen, enz.
 1. Minstens 9 andere lichamen werden gevonden tijdens de zoektocht naar Gabby Petito

  Minstens 9 andere lichamen werden gevonden tijdens de zoektocht naar Gabby Petito

  Negen lichamen zouden zijn ontdekt tijdens de zoektocht naar influencer Gabby Petito en haar vriend Brian Laundrie, dat schrijft de Britse krant Daily Mail. Gabby Petito en haar vriend verdwenen eind augustus tijdens hun roadtrip doorheen de Verenigde Staten. Tijdens de zoektocht naar de twee werden er eerder deze maand reeds lichamen van andere vermiste personen gevonden, maar volgens Daily Mail zou het dus om minstens negen personen gaan.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Broers Abdeslam bekeken IS-video’s in zaaltje boven Molenbeeks café: “Ze keken naar lijken die met een pick-up gesleept werden in Syrië”
  PREMIUM

  Broers Abdeslam bekeken IS-video’s in zaaltje boven Molenbeeks café: “Ze keken naar lijken die met een pick-up gesleept werden in Syrië”

  “De moeilijkste zaak uit haar carrière”, zo omschreef de Belgische onderzoeksrechter Isabelle Panou gisteren het onderzoek rond de aanslagen in Parijs en Saint-Denis in 2015. Zij mocht als eerste Belgische speurder getuigen in de historische assisenzaak rond de aanslagen . Op twee uur tijd deed ze vijf jaar onderzoek uit de doeken. Van de broers Abdeslam die samen IS-video’s bekeken in een videoruimte boven hun café tot het beruchte Molenbeek. “Er is niet één straat waar ik nog nooit een huiszoeking heb bevolen.”
 2. PORTRET. Olivia Ronen, advocate van Salah Abdeslam: “Terroristen zijn gewone mensen zoals wij”
  PREMIUM

  PORTRET. Olivia Ronen, advocate van Salah Abdeslam: “Terroris­ten zijn gewone mensen zoals wij”

  Woensdag 21 mei, assisenhof van Parijs. Emile, een 65-jarige man die al drieënhalf jaar voorarrest achter de rug heeft, valt zijn advocaten in de armen. De moord op een dakloze Litouwer die hem werd aangewreven, is na hun pleidooi geherkwalificeerd tot slagen en verwondingen. Hij mag meteen naar huis. Eén van zijn advocaten diept een bankbiljet op uit haar handtas, om zijn trein te betalen. Vervolgens neemt Olivia Ronen (31) afscheid van haar medepleiter. Het is de laatste grote zaak die ze gepleit heeft. Voorlopig toch.