Links: Rwandees president Paul Kagame, aan de macht sinds 2000. Midden: 'Hotel Rwanda’-held Paul Rusesabagina kreeg maandag in Kigali 25 jaar cel wegens terrorisme. Rechts: minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès uitte kritiek op de Rwandese gerechtelijke uitspraak.
Volledig scherm
Links: Rwandees president Paul Kagame, aan de macht sinds 2000. Midden: 'Hotel Rwanda’-held Paul Rusesabagina kreeg maandag in Kigali 25 jaar cel wegens terrorisme. Rechts: minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès uitte kritiek op de Rwandese gerechtelijke uitspraak. © REUTERS - AP - BELGA

Rwanda en België onder diplomatieke hoogspanning na veroordeling held van ‘Hotel Rwanda’: “Belgisch standpunt kan niet als verrassing komen”

Een geplande ontmoeting tussen minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) en haar Rwandese collega gaat niet door. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rwanda is niet opgezet met het Belgische standpunt over de veroordeling van Paul Rusesabagina, meldt het op Twitter. Maar het Belgische standpunt kan geen verrassing zijn voor Rwanda, reageert Wilmès.

9 reacties

 • Bob Vrebosch

  1 maand geleden
  Draai de geldkraan dicht dan zullen ze wel vlug bijdraaien !
 • Rene Pas

  1 maand geleden
  U wat gaan moeien in het buitenland. Ondertussen zitten de mensen van de watersnood in de diepste niserie. Shame on you
 • eli bosch

  1 maand geleden
  Misschien eerst eigen rechtssysteem eens in vraag stellen. Hangt ook aan een met haken en ogen.
 • karl van dyck

  1 maand geleden
  Er is geen enkel gerechtssysteem dat niet corrupt is. En ten tijden van vandaag krijgen de machthebbers nog meer en meer macht, wat natuurlijk ook de bedoeling is van deze pandemie. Velen denken dat het om een virus te bestrijden is dat men zulke draconische maatregelen neemt. Maar deze dictatuur maatregelen worden genomen om onze privacy en vrije meningsuiting af te neme en ons terug te katapulteren in de tijd van ofwel extreme rijkdom of extreme armoede zoals in een dictatuurstaat.
 • yvo mast

  1 maand geleden
  Meeste Afrikaanse landen moeten eerst eens een degelijke regering op punt stellen die de bevolking steunt in plaats van ze uit te buiten.