ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Russische troepen boeken momenteel “amper paar honderd meter terreinwinst per week”

Volgens Oekraïense functionarissen bereiden de Russische troepen zich voor op een “grootschalig en beslissend offensief” in het oosten van het land. Dat zou plaatsvinden midden of eind februari. Britse inlichtingendiensten denken dat de Russen al sinds begin dit jaar proberen om een groot nieuw offensief op poten te zetten. Voorlopig zonder veel succes.

28 reacties

 • Kristoff Ceyssens

  1 maand geleden
  Hoeveel oekrainers schieten er nog over voor de vleesmolen? Meer wapens allemaal goed en wel, maar gaan ze hun bejaarden de tanks laten besturen volgende herfst ofzo. .
 • Petrus Dijkzeul

  1 maand geleden
  Terreinwinst daar is het de Russen nu niet om te doen, het gaat er bij de Russen om zo veel mogelijk Oekraiense bataljons uit te schakelen met daarbij hun materieel.
 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  100meter en dit op een frontlijn van meer als 1000km, kan tellen
 • Johnny Chanet

  1 maand geleden
  Wapenleveringen van het westen : niet voldoende en te laat.
 • Marco Di Scarpa

  1 maand geleden
  Er worden wel wapens door het Westen geleverd aan Oekraïne maar telkens 2 á 3 maanden te laat. Waarom kan het niet sneller? Willen de Westerse landen misschien dat Rusland de oorlog wint? Pro-actief zijn, daar heeft het Westen geen kaas van gegeten. Escalatie? Poetin heeft geen aanleiding nodig om het boeltje te laten escaleren. Deze oorlog escaleert elke dag wel een beetje ook zonder wapenleveringen.
 1. Vervangen robots binnenkort soldaten? Oorlogsvoering ondergaat “fundamentele verandering”, zegt Amerikaanse topgeneraal

  Vervangen robots binnenkort soldaten? Oorlogsvoe­ring ondergaat “fundamen­te­le verande­ring”, zegt Amerikaan­se topgene­raal

  Legers zullen binnenkort meer gebruik maken van robots bij het voeren van een oorlog. Dat voorspelt Mark Milley, de hoogste generaal van het Amerikaanse leger. In de podcast van Eurasia Group, een adviesbureau gespecialiseerd in politieke risico’s, vertelde hij dat de wereld een “fundamentele verandering” ondergaat op het vlak van oorlogsvoering. Vooral het “karakter van de oorlog” – de tactiek, wapens, technologieën, organisaties en management – zal er over enkele jaren anders gaan uitzien.
 2. 5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofragmenten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofrag­men­ten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  Vijf Amerikaanse kinderen hebben in Staten Island, New York, een veel groter en spannender avontuur dan gewenst beleefd. Of beter... ónder Staten Island. De vijf jongens waren al spelend in een tunnel gekropen en steeds verder op ontdekking gegaan, maar raakten totaal verdwaald. Gelukkig konden ze na ongeveer een halfuur gered worden. De brandweer van New York deelde opvallende audiofragmenten van het 911-telefoontje tussen één van de kinderen en een dispatcher. “Wáár zitten jullie vast?!”