AFP
Volledig scherm
© AFP

Russische topdiplomaat bij VN stapt op: “Nog nooit was ik zo beschaamd over mijn land”

Een Russische diplomaat bij de VN-missie in Genève heeft ontslag genomen uit zijn functie met harde woorden tegen het Kremlin. In zijn afscheidsbrief zegt hij, volgens verschillende bronnen, dat hij zich “nog nooit” zo voor zijn land heeft geschaamd.

31 reacties

 • Marc Baeyens

  1 maand geleden
  Een dappere man. Hoelang zal hij nog leven ?
 • MARTINA HEREMANS

  1 maand geleden
  toch 1 ne Rus met ballen aan zijn lijf goed gedaan zouden er meer moeten zijn die zijn voorbeeld volgen
 • peter De ridder

  1 maand geleden
  Maar toch, er zijn veel russen met verstand, het probleem is als je een beslissing neemt die tegen poetin is ben je een maand later dood. En dat schrikt velen af de nodige stappen te zetten. Wellicht zijn er meer tegen dan voor de oorlog in rusland. Poetin gijseld gewoon zijn volk met zijn macht. Omdat hij zelf kgb agent is geweest weet die smeelap alle achterpoortjes en alle nodige connecties in de wereld. dit is de harde realiteit lieve mensen en wij zijn mee in deze soap getrokken.
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Poetin is van alles maar geen communist. Dictators kiezen alleen maar een regime uit dat hen het beste van pas komt om aan de macht te kunnen blijven en hun volk onder de knoet te houden. Het is overal gelijk - de pers en de media aan banden leggen, de oppositie versmachten, de vrijheid van meningsuiting op de schop zetten en elke tegenstand met geweld de kop indrukken. Het dictatorschap is een universeel gegeven. Er was geen wezenlijk verschil tussen Stalin en Hitler.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Poetin en zijn kring hebben veel uitvluchten, Paul De Mol. De decadentie van het westen, de teloorgang van het liberalisme (terwijl ze blijkbaar niet eens het onderscheid kunnen maken tussen economisch neoliberaal en politiek humanistisch liberaal), nazisme in Oekraïne, bedreiging door de Nato... Wat Poetin wil is gewoon meer macht en zijn eigen dictatoriaal regime handhaven, ten koste van zijn eigen volk. En dat heeft zelfs niets meer met communisme of Marxisme te maken.