Russische tank staat zwaar toegetakeld op mijnenveld, maar dan komt er een andere aandraven

Een grote explosie heeft twee Russische tanks vernield in Oost-Oekraïne. Dronebeelden tonen twee Russische BMP-2's op een wei dat een mijnenveld blijkt te zijn. Een ervan reed al over een mijn en is zichtbaar toegetakeld. Wanneer de andere tank tegen hoge snelheid komt aanrijden, volgt er plots een enorme ontploffing. Mogelijk reed de tweede tank in volle vaart op een andere mijn. Bekijk hierboven de beelden. 

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Buitenlandse diplomaten opgepakt in Iran voor spionage

  Buitenland­se diplomaten opgepakt in Iran voor spionage

  De Iraanse Revolutionaire Garde, het Iraanse ideologische leger, heeft verschillende buitenlandse diplomaten opgepakt wegens beschuldigingen van spionage. Dat melden het Iraanse persagentschap Fars en de staatstelevisie. Onder de gearresteerden zou ook de Britse vice-ambassadeur voor Iran zijn. Het is onduidelijk of de arrestanten nog vastzitten. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de berichten “volledig onjuist”.
 3. Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

  Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

  De Britse premier Boris Johnson lag zwaar onder vuur tijdens het wekelijks vragenuurtje in het Lagerhuis. Gisteren zag de premier een resem regeringsmedewerkers en twee topministers opstappen en ook vandaag blijven er ontslagen binnenstromen, waaronder drie belangrijke ministers. In totaal goed voor 21 ontslagbrieven op 24 uur tijd. Oppositieleider Keir Starmer, van de partij Labour, trok vandaag hard van leer tegen Johnson, maar de premier maakte geen aanstalten om zich terug te trekken.