Op de Russische staatstelevisie waren gisteren schokkende uitspraken te horen over de ellende in Turkije en Syrië na de zware aardbeving.
Volledig scherm
Op de Russische staatstelevisie waren gisteren schokkende uitspraken te horen over de ellende in Turkije en Syrië na de zware aardbeving. © AP/Twitter

Russische talkshowgast heeft weinig medelijden met slachtoffers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

Op de Russische staatstelevisie waren gisteren opnieuw enkele schokkende uitspraken te horen. Dit keer hadden de gasten het tijdens de talkshow van de beruchte presentator Vladimir Solovyov, op de staatszender ‘Russia-1', over de ellende in Turkije en Syrië na de verwoestende aardbeving van gisteren. “Ik zie geen Syrische of Turkse eenheden aan onze kant vechten (...). Ik moet eerst aan mijn land denken”, sneerde een van de gasten.

  1. 5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofragmenten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

    5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofrag­men­ten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

    Vijf Amerikaanse kinderen hebben in Staten Island, New York, een veel groter en spannender avontuur dan gewenst beleefd. Of beter... ónder Staten Island. De vijf jongens waren al spelend in een tunnel gekropen en steeds verder op ontdekking gegaan, maar raakten totaal verdwaald. Gelukkig konden ze na ongeveer een halfuur gered worden. De brandweer van New York deelde opvallende audiofragmenten van het 911-telefoontje tussen één van de kinderen en een dispatcher. “Wáár zitten jullie vast?!”
  2. Wagnerbaas beweert dat Oekraïne plannen heeft om Russische stad aan te vallen en daarna heel Oekraïne te bevrijden: zo zou het gebeuren

    Wagnerbaas beweert dat Oekraïne plannen heeft om Russische stad aan te vallen en daarna heel Oekraïne te bevrijden: zo zou het gebeuren

    Jevgeni Prigozjin, de baas van het Russische huurlingenleger Wagner, heeft aan een regionaal nieuwskanaal gezegd dat het “zeer waarschijnlijk” is dat de Russische stad Belgorod een van de doelwitten zal zijn bij het op handen zijnde grote offensief van de Oekraïense troepen. In een video op zijn eigen Telegramkanaal zet hij heel concreet het aanvalsplan uiteen waarmee Oekraïne volgens hem zijn hele grondgebied wil heroveren, inclusief de Krim.