Russische staatszender toont geëvacueerde inwoners Marioepol, stadsbestuur spreekt van illegale deportatie naar Rusland

De Russische staatstelevisie toont beelden van geëvacueerden uit Marioepol die naar de bezette gebieden en Rusland zelf worden gevoerd. Het stadsbestuur van Marioepol zegt dat zo’n 15.000 inwoners van de belegerde stad illegaal naar Rusland zijn gedeporteerd. Russische troepen zouden mensen dwingen naar Rusland te gaan, een claim die niet onafhankelijk is geverifieerd.

 1. Wereldrecordpoging ‘langste busreis’: op 56 dagen doorkruis je 22 landen met “luxe bus”

  Wereldre­cord­po­ging ‘langste busreis’: op 56 dagen doorkruis je 22 landen met “luxe bus”

  Het Indiase expeditiebedrijf Adventures Overland wil de langste busreis ter wereld maken. Het bedrijf biedt hiervoor een 56-daagse reis aan voor maximaal 30 passagiers. De bus vertrekt in augustus en houdt halt in 22 landen. De passagiers reizen van de grootste stad van Turkije via de Balkan naar Oost-Europa, Scandinavië en via West-Europa naar de Britse hoofdstad. Wil je een van de 30 passagiers zijn? Een instapticket kost je net geen 23.000 euro.
 1. EU-sancties hebben weinig effect op Russische dieselexport: recordverkoop in het vooruitzicht

  EU-sanc­ties hebben weinig effect op Russische dieselex­port: recordver­koop in het vooruit­zicht

  Het ziet ernaar uit dat de export van Russische diesel deze maand een record zal bereiken, en dat ondanks de sancties die de Europese Unie tegen het land heeft getroffen. Het Europese verbod op Russische olieproducten moet er eigenlijk voor zorgen dat de Russen juist minder diesel zouden verkopen. Maar het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt grotendeels goedgemaakt door grotere aankopen door landen als Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.