Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter.
Volledig scherm
Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. © Christophe De Muynck

Russische staatsmedia voeren Filip Dewinter (Vlaams Belang) op als ‘nucleair expert’: “Wat een grap”

Filip Dewinter kennen we in Vlaanderen als kopstuk van Vlaams Belang, maar in Rusland wordt hij opgevoerd als 'nucleair expert’ in de propagandamedia. Daar zou Dewinter hebben beweerd dat er Amerikaanse kernkoppen in Oost-Europa staan. Volgens de woordvoerder van Vlaams Belang is “alles uit de context getrokken”, Dewinter zelf lacht het 'Russische artikel’ weg op Twitter. “Zoals altijd is de waarheid het eerste slachtoffer van iedere oorlog.”

30 reacties

 • Danny Damiaens

  2 maanden geleden
  Waarom drijft ons land nog handel met Rusland?
 • leon neefs

  2 maanden geleden
  Bartje is een slimme man, hij doet alles wat hij kan. Bartje heeft een nieuw woordje uitgevonden en hij zingt nu uit volle borst “ graaiers, graaiers ,graaiers, Bartje is een slimme vent als je maar aan zijn woordjes went.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Dat is toch niet verwonderlijk? Sedert de debatten om het al dan niet behoud van de kerncentrales heeft zowat iedere journalist en een veelheid van politieke experten, hun wetenschappelijke mening gegeven en wellicht de wereld verbaasd door de diepere kennis van het probleem. Ook Filip behoorde daarbij.
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  De leugen machine van Poetin op volle kracht. Nu is het VB het slachtoffer.
 • koen oosterbos

  2 maanden geleden
  Ik ben gediplomeerd expert in onkunde.Beschouw dit als mijn sollicitatie als premier.... Maar ik vrees dat het niet gaat lukken want ik heb nog ergens een attestje "gezond verstand" Sorry... overgekwalificeerd