Het gebeurt volgens kenners zelden dat een spion van dit kaliber wordt ontmaskerd.
Volledig scherm
Het gebeurt volgens kenners zelden dat een spion van dit kaliber wordt ontmaskerd. © Getty/AP

Russische spion ontmaskerd bij Internationaal Strafhof in Den Haag

Een Russische inlichtingenofficier die voor de Russische militaire inlichtingendienst GROe werkt, heeft geprobeerd te infiltreren bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De man wilde onder valse Braziliaanse identiteit bij het ICC aan de slag als stagiair. Hij was al aangenomen, maar kon op Schiphol worden opgepakt.

2 reacties

 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Ik heb al vanaf het begin gedacht: pas op voor Poetin. Na zijn verlies in Kiev hebben ze met hem gelachen maar ik denk dat ze (en we) ginder nog wat gaan meemaken. De winter komt er aan, hij heeft tal van pressiemiddelen, is ondertussen betere vrienden met China en India. En hier begint de samenhorigheid stilaan af te brokkelen.
 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Oorlog voering gebeurd op alle vlakken. Infiltratie op belangrijke posten is altijd al iets wat de vijandigheden verhoogd. Het voorval in de kerncentrale een paar jaar geleden was waarschijnlijk ook infiltratie maar dan om de bevoorrading van stroom te verstoren.
 1. Schietpartij op parking van Six Flags-pretpark in Illinois: drie mensen raken gewond, geen doden

  Schietpar­tij op parking van Six Flags-pret­park in Illinois: drie mensen raken gewond, geen doden

  Drie mensen zijn gewond geraakt tijdens een schietpartij op de parking van een Six Flags-pretpark in Gurnee, in de Amerikaanse staat Illinois. Dat bevestigt de politie. Een jongeman van 17 jaar en een 19-jarige vrouw liepen lichte verwondingen aan hun benen op en werden naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon raakte gewond aan de schouder, maar weigerde naar het ziekenhuis te gaan. Er vielen geen doden.