Russische soldaten strijden aan zijde van Oekraïne in Bachmoet: “Geen medelijden met mijn landgenoten, ik heb er al 18 gedood”

Oekraïense soldaten die Bachmoet verdedigen, krijgen hulp uit onverwachte hoek. Honderden Russen sluiten zich aan bij het Russische legioen om het Oekraïense volk te verdedigen. In de zwaar belegerde stad Bachmoet, strijden ze onder andere tegen de beruchte Wagnergroep. Als ze gevangen worden, wacht de deserteurs een pijnlijke dood.

  1. REPORTAGE. Bij Russen in Oekraïne die vechten tegen... de Russen: “Ik kon het niet langer aanzien”
    PREMIUM

    REPORTAGE. Bij Russen in Oekraïne die vechten tegen... de Russen: “Ik kon het niet langer aanzien”

    In het oosten van Oekraïne krijgen de troepen van Zelensky steun uit onverwachte hoek. Honderden Russische soldaten die het regime van Poetin de rug toekeren, strijden er tegen hun eigen landgenoten. HLN-reporter ter plaatse Arnaud De Decker kroop in de koffer van een legerjeep en volgde een dag lang het Vrijheid voor Rusland-legioen aan de oostelijke frontlinie. “Laden! Schiet! Zoek dekking!” Het relaas van strijders die niet zullen stoppen voor het Kremlin een nieuwe baas heeft. “Als ik ooit terugkeer naar Rusland, zal het zijn met een wapen in mijn hand.”