AP
Volledig scherm
© AP

Russische raketten vernielen materniteit en kinderziekenhuis in Marioepol: “17 gewonden waaronder vrouwen die aan het bevallen waren”

Bij een Russische raketaanval op Marioepol in Oekraïne zou een materniteit en kinderziekenhuis zwaar geraakt zijn. Dat meldt het stadsbestuur van de belegerde havenstad. Regionaal gouverneur Pavlo Kyrylenko spreekt op dit moment van “zeventien gewonden, waaronder enkele vrouwen die aan het bevallen waren”. “Er zijn geen kinderen bij, laat ons hopen dat het zo blijft”, zegt hij. President Volodymyr Zelensky noemt de aanval een “gruweldaad”. 

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Zo snel zou het voorbij kunnen zijn voor Poetin en deze drie haviken houden we best in de gaten

  Zo snel zou het voorbij kunnen zijn voor Poetin en deze drie haviken houden we best in de gaten

  Voorlopig lijkt hij nog stevig in het zadel te zitten, maar de kansen zouden wel eens heel snel kunnen keren voor de Russische president Vladimir Poetin. Volgens verscheidene bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten komt het gevaar van heel dichtbij en zijn er drie haviken in zijn directe omgeving die we best in de gaten houden. “Als ze besluiten dat ze van hem af willen, zullen ze plots, snel en dodelijk toeslaan”, klinkt het.