De Russische popster  Alla Pugacheva (73).
Volledig scherm
De Russische popster Alla Pugacheva (73). © REUTERS

Russische popster hekelt oorlog in Oekraïne: “Kremlin maakt wereldwijde paria van het land”

Een van de populairste zangeressen van Rusland, Alla Pugacheva (73), spreekt zich openlijk uit tegen de oorlog in Oekraïne. Ze vindt dat het Kremlin “een wereldwijde paria van het land” maakt. Bovendien vraagt de Russische om haar op de lijst van “buitenlandse agenten” te plaatsen.

  1. Na het neerhalen van de spionageballon: “Biden had geen andere keuze, maar de Koude Oorlog met China is voorgoed begonnen”
    PREMIUM

    Na het neerhalen van de spionage­bal­lon: “Biden had geen andere keuze, maar de Koude Oorlog met China is voorgoed begonnen”

    “Als het incident met de neergehaalde spionageballon één zaak duidelijk maakt, dan wel dat we vertrokken lijken voor een Koude Oorlog tussen de VS en China die járen en mogelijk zelfs decennia zal duren.” Zo zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen en KU Leuven) nadat de intussen beruchte Chinese ballon zaterdagavond door een Amerikaanse straaljager werd neergehaald. “Wat mij vooral verontrust is dat China nu nóg meer de banden met Rusland zal aanhalen.”