Sergey Protosenya en zijn gezin.
Volledig scherm
Sergey Protosenya en zijn gezin. © RV

Russische oligarch en gezin dood teruggevonden in luxueuze villa in Spanje. Dag eerder gebeurde iets soortgelijks in Moskou

In de Spaanse badplaats Lloret de Mar zijn de lichamen gevonden van de rijke Russische zakenman Sergey Protosenya (55), zijn vrouw Natalya (53) en hun 18-jarige dochter. Ze lagen in het landhuis van het gezin. Een dag eerder waren in een luxueuze flat in Moskou ook al de lichamen van een andere oligarch en zijn gezin gevonden. 

  1. Oude vriend van Poetin geruild voor 215 Oekraïense krijgsgevangenen: wie is Victor Medvedtsjoek, de ‘jachttrofee’ van Zelensky?
    PREMIUM

    Oude vriend van Poetin geruild voor 215 Oekraïense krijgsge­van­ge­nen: wie is Victor Med­vedtsjoek, de ‘jachttro­fee’ van Zelensky?

    In Oekraïens uniform, handboeien aan, het grijze haar in de war en een wat angstige blik in de ogen. Zo ging Victor Medvedtsjoek - een pro-Kremlin politicus die nauwe banden heeft met Poetin - (67) in april de wereld rond. Die angstige blik is heel begrijpelijk, want in tijden van oorlog weet je nooit wat je te wachten staat, zeker wanneer je het ‘etiket’ verrader opgekleefd kreeg. In zijn geval bleek het wel mee te vallen: hij werd tijdens een grootschalige ‘gevangenenruil’ overgebracht naar het Kremlin, dat bevestigt Reuters. Wie is Victor Medvedtsjoek, de steenrijke vader van Poetins petekind die als pasmunt ingezet kon worden?