Russische soldaten tijdens de repetitie van de militaire parade ter gelegenheid van de ‘Dag van de Overwinning’ in Sint-Petersburg (28/04/2022).
Volledig scherm
Russische soldaten tijdens de repetitie van de militaire parade ter gelegenheid van de ‘Dag van de Overwinning’ in Sint-Petersburg (28/04/2022). © Photo News

“Russische officieren proberen daklozen te rekruteren wegens tekort aan militaire vrijwilligers”

Officieren in de Russische stad Sint-Petersburg proberen dakloze Russen te overtuigen om in Oekraïne te gaan vechten. Rusland zou steeds meer militairen verliezen en kampt bovendien met een tekort aan vrijwilligers in het leger, zo schrijft de Britse krant ‘The Telegraph’. Een woordvoerder van de Russische liefdadigheidsorganisatie voor daklozen Nochlezhka beweert dat officieren al verschillende opvangcentra bezochten om mensen te rekruteren.

  1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.