Archiefbeeld: een Russische soldaat tijdens een militaire oefening, net voor de invasie van Oekraïne.
Volledig scherm
Archiefbeeld: een Russische soldaat tijdens een militaire oefening, net voor de invasie van Oekraïne. © Photo News

Russische officier onthult waarom hij alles op het spel zette om te stoppen met Poetins oorlog

“We waren vuil en moe. Mensen om ons heen stierven. Ik wilde niet het gevoel hebben dat ik er deel van uitmaakte, maar ik maakte er wel deel van uit.” Het is de sterke getuigenis van een Russische onderofficier die de moed vond om Poetins leger de rug toe te keren.

 1. PORTRET. Kolonel Roger Housen (61). “Als de Britten en de Amerikanen doen wat ze zeggen, betekent dit de Derde Wereldoorlog”
  PREMIUM

  PORTRET. Kolonel Roger Housen (61). “Als de Britten en de Amerikanen doen wat ze zeggen, betekent dit de Derde Wereldoor­log”

  Op zijn veertiende trok hij met twee kameraden alleen naar Londen. Een jaar later keek hij zijn ogen uit op Jazz Bilzen. Door een eerder toevallige ontmoeting werd het leger zijn leven. Bermbommen, scherpschutters en Arkan-tijgers kregen hem niet klein. Alleen de eerste aanblik van het IJzeren Gordijn bezorgde hem koude rillingen. Vandaag analyseert oud-kolonel Roger Housen voor verschillende Vlaamse media vlijmscherp het conflict in Oekraïne. En wat hij ziet, maakt hem “ongerust”. Leven en werken van een militair in hart en nieren.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.