Poster met de Russische president Vladimir Poetin met als bijschrift: "Rusland begint geen oorlogen, we eindigen ze".
Volledig scherm
Poster met de Russische president Vladimir Poetin met als bijschrift: "Rusland begint geen oorlogen, we eindigen ze". © Photo News

“Russische nepnieuwscampagne lijkt de aanloop voor een groot offensief”, zeggen experts

Rusland heeft, net als in de aanloop naar eerdere grote offensieven, de verspreiding van misleidende informatie over Oekraïne opgevoerd. Die waarneming van EU-deskundigen baren EU-functionarissen heel wat zorgen.

8 reacties

 • Arno Decrans

  2 maanden geleden
  Patrick , misschien omdat Rusland een wereldmacht met nucleaire wapens is ...
 • libert vermesen

  2 maanden geleden
  de russen moeten poetin en gans regering zelf uitschakelen.waar zijn de moeders die op hun zoon of dochter staan te wachten die al dood zijn.en de vrouwen zonder man en voor de kinderen.
 • David Lievens

  2 maanden geleden
  Dat is iets dat ook niet blijft werken. Je krijgt steeds meer doden en dan slikt het volk dat ook niet meer. We horen al dat er steeds meer protesten ontstaan en dat er bepaalde politici hun mond niet meer houden. Als deze campagne van het Russische leger opnieuw mislukt, zal het wel eens de laatste zijn voor Poetin.
 • Patrick Symons

  2 maanden geleden
  Geef Oekraïne nu eindelijk wapens waarmee ze die Russen kunnen vernietigen. Waarom mag Rusland wel steun krijgen van andere landen waarmee ze gans Oekraïne kunnen aanvallen en krijgt Oekraïne geen wapens waarmee ze ook in Rusland kunnen bombarderen. En ja, Moskou mag ook geraakt worden, de Russen raken Kiev ook.
 • Eric Brocatus

  2 maanden geleden
  of het westen gebruikt deze termen als desinformatie maar weet ze heel goed dat het de waarheid is. Wie van beide heeft gelijk? De toekomst zal het misschien bewijzen.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.