De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov.
Volledig scherm
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov. © AP

Russische minister Lavrov beschuldigt het Westen van ongekende ‘russofobie’

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft zaterdag de “ongekende en groteske ‘russofobie’” van het Westen aan de kaak gesteld. Hij deed dat tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

 1. PORTRET. Poetin kiest voor ‘beul van Marioepol’ als nieuwe Russische viceminister van Defensie
  PREMIUM

  PORTRET. Poetin kiest voor ‘beul van Marioepol’ als nieuwe Russische viceminis­ter van Defensie

  Na bijna drie maanden aan bombardementen, moesten de Oekraïense strijders in de bezette havenstad Marioepol zich midden mei overgeven. De gruwelijke belegering zou aan meer dan honderdduizend mensen het leven gekost hebben. De Oekraïense regering zag erin het werk van Michail Mizintsev (59), die Poetin nu heeft aangeduid als nieuwe viceminister van Defensie. Wie is deze ‘beul’, die eerder met evenveel wreedheid zou tekeergegaan zijn in Syrië?
 2. Dodelijke aardverschuiving Ischia mogelijk gevolg van illegale bouw
  2

  Dodelijke aardver­schui­ving Ischia mogelijk gevolg van illegale bouw

  Volgens experts en activisten is er een groter risico op natuurrampen op het Italiaanse eiland Ischia vanwege de illegale bouw op het eiland. Het bouwen zonder vergunningen komt daar al tientallen jaren voor. Deskundigen zeggen dat er daardoor gebouwen op plekken staan waar de grond en ligging dat eigenlijk niet toelaten. Ook ontbossing en te veel bebouwing worden als factoren genoemd die de dodelijke aardverschuiving vrijdag veroorzaakten.