Rook boven een Russische munitieopslag in de Krim. Beeld van 16 augustus 2022.
Volledig scherm
Rook boven een Russische munitieopslag in de Krim. Beeld van 16 augustus 2022. © AP

Russische luchtafweer opnieuw actief boven de Krim

Volgens de autoriteiten op de Krim, het schiereiland dat in 2014 door Rusland werd geannexeerd, is er opnieuw een Oekraïense aanval aan de gang. Gouverneur Mikhail Razvozhayev zegt zondagavond op Telegram dat het Russische luchtafweersysteem opnieuw actief is en "objecten" in de buurt van de militaire luchtmachtbasis Belbek bij Sebastopol heeft onderschept. De informatie kon niet onafhankelijk worden geverifieerd.

 1. Welke gevolgen kunnen we verwachten na de aanslag op dochter van Poetins huisideoloog? Professor Criekemans: “Oorlog zal nog driester worden”
  PREMIUM

  Welke gevolgen kunnen we verwachten na de aanslag op dochter van Poetins huisideo­loog? Professor Criekemans: “Oorlog zal nog driester worden”

  Bij een aanslag zaterdagnacht in Moskou is de dochter van Aleksandr Doegin, de huisfilosoof van de Russische president Poetin, om het leven gekomen. “De oorlog tussen Rusland en Oekraïne dreigt hierdoor alleen nog driester te worden”, zegt professor David Criekemans (UA). En dat is niet de enige reden waarom de komende weken het wapengekletter allicht nog zal toenemen.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.